avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Activitate Mars24

Activitate Mars24

Inteleg ca va avea burlane. Chiar si așa, este legal ca limita streasinei sa fie pe limita de proprietate?
Buna ziua,

Am un teren de 500 de metri, iar unul din vecini tocmai își construiește casa, acum își finalizează acoperisul insa acesta se termina pe linia de proprietate, posibil chiar la mine pe teren.

Eu încă nu am început sa construiesc, nu mă pricep la construcții, dar luând cazul optimist in care acoperișul se termina FIX pe linia de hotar si nu la mine pe teren, ce se poate face in aceasta situație? Terenul este in Corbeanca, nu sunt sigur cât de mult contează acest detaliu.

Azi am trecut întâmplător pe la teren si am observat cum gardul construit de mine a fost dărâmat / rupt pe anumite zone iar schelele folosite de echipa de muncitori sunt parțial la mine pe teren. Nu doresc sa ii fac plângere penala pentru distrugere gard, era frumos sa mă întrebe întâi, sa zicem ca dezbatem 1-2-3 cm la nivel de gard, rămâne insa problema de ansamblu: este normal, legal faptul ca acoperișul se termina la nivelul hotarului? Practic la orice ploaie sau iarna, toată apa si zăpadă vecinului vor veni la mine in curte.

Multumesc!