avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Activitate mariana_789

Activitate mariana_789

Pana la terminarea scolii obligatorii fiind 10 clase sau 12? În lege sunt 10 asa știam, am probleme cu părinții nu ma înțeleg cu ei și as vrea sa ma angajez permanent de acum dacă nu îmi permit lucrul pe timp de vară cu frecventarea liceului
Mulțumesc frumos pentru răspuns

Liliana Gradinaru a scris:

NU vad care ar fi motivul, este una dintre cele mai mari prostii pe care le-ar face un tanar.
In conditiile in care azi, daca esti bun, te angajezi intr-un domeniu fara sa iti fie necesare multe diplome de certificare, foarte multi tineri considera ca diploma este inutila.
Corect, este inutila la inceput de cariera. Chiar daca muncesti la mami la firma, tot nu iti trebuie.
Daca esti bun intr-un domeniu cautat, iar nu conteaza.
Si asa am multi colegi treziti din tinerete ca nu pot ajunge director de zona, sef departament contabilitate si altele ca nu au o amarata de diploma.
Sa clarificam, ma refer la diploma de facultate, nu de un amarat de liceu. Cu lipsa diplomei de liceu exista probleme mari, ca nu te angajezi mai nicaieri. Daca un tanar nu este suficient de rezilient sa termine niste amarate de 12 clase, ce rezilienta sa aiba intr-un loc de munca? 3 zile? 12 zile?
Daca in viitor vom avea reglementari de acces la anumite lucruri doar in baza absolvirii scolii obligatorii, si mai dificil. Cum ar fi carnetul de sofer.
Oricum, daca nu mai frecventati pana la terminarea scolii obligatorii, puteti fi amendata.

Imi este neclar de ce doriti sa va angajati daca situatia financiara este bunicica... angajatul inseamna mai multe ore de munca decat pentru scoala...

Buna ziua. Am 18 ani si sunt clasa a 11 a, nu mai vreau sa mai fac Cl a 12 a, nu am probleme mintale și am medii bune, și situația financiara e bunicica, dar nu vreau sa mai fac Cl a 12 vreau sa ma angajez, ce trebuie sa fac?
Știți dacă pot sa ma duc singura? sau trebuie sa fiu însoțită de mama? Pana acum ea era titulara la alocație, dar după 18 ani cred ca pot sa ma duc singura sa discut ca să nu mi mai vireze alocația, dar totuși as vrea sa fiu sigura, si trebuie sa ma duc la AJPIS București sau la județul unde sunt înregistrată?

Cornel Vasile a scris:

Daca nu mai frecventati cursurile, sigur nu mai primiti alocatie ..insa, mergeti la AJPIS - Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială si discutati cu ei ce trebuie facut.

Buna ziua am făcut în luna iunie 18 ani, anul acesta, și nu mai doresc să continui liceul... (sunt clasa a 11 a...). Ce trebuie sa fac ca să nu mi mai vină alocația? După ce îmi retrag dosarul de înscriere de la liceu, alocația nu mi mai vine automat? Sau trebuie să mă duc la primărie sau altundeva , întreb pentru ca să nu mi vina de plată pe urmă. Mulțumesc mult pentru cine răspunde, vreau doar răspunsuri pentru că decizia e luată
Pot avea de consultare gratuita în privat?