avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate Elena_I_0170

Activitate Elena_I_0170

Buna ziua.

Am primit un titlu executoriu si o somatie de plata de la ANAF pentru "recuperare debite provenite din drepturi necuvenite aferente bugetului de stat." Am fost la ANAF sa vad despre ce este vorba si m-au trimis la AJPIS. La AJPIS am ridicat Decizia privind recuperarea unor sume platite necuvenite cu titlul de Indemnizatie crestere copil - mi-au spus ca au trimis-o prin posta in 2023, dar la mine nu a ajuns nimic.
Povestea mea pe scurt:
- am beneficiat de indemnizația de creștere a copilului in perioada 01.11.2021 – 22.07.2023
- pe data de 13.06.2023 am început activitatea profesională, cu norma partiala si am dobândit 4522 lei reprezentând venituri nete din salarii (2734 lei în luna iunie și 1788 lei în luna iulie). Nu am deposit plafonul admis de lege.
- pe data de 04.08.2023 am transmis cererea de acordare a stimulentului de inserție către DGASPC
- pe data de 23.08.2024 copilul a implinit 2 ani
- am primit stimulentul de insertie incepand cu luna octombrie 2023
- pe data de 03.06.2024 am luat ridicat de la AJPIS Bucuresti "Decizia de recuperare"
- conform deciziei de recuperare: "Motivul debitului il constituie: Reluare activitate 13.06.2023" - atat, nu este mentionat ce articol am incalcat din OUG 111/2010
- AJPIS-ul spune ca indemnizatia care am primit-o in perioada 13.06.2023 - 22.07.2023 - nu mi se cuvenea si ca trebuie sa o returnez.

Stiu ca stimulentul nu se poate cumula cu indemnizatia, din acest motiv am trimis cererea pt stimulent dupa ce am iesit din perioada in care am primit indemnizatia.

Cu ce am gresit si de ce trebuie sa dau banii pe care i-am primit?
S-a confruntat cineva cu o speta similara?

Acum am deja somatie si titlu executoriu de la ANAF, oare ce se poate face?

Multumesc!