avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate Danier1

Activitate Danier1

Buna ziua. Am cumpărat o mașina înmatriculata in Romania cu numere negre de la un cetățean roman. Mașina avea carte, talon, asigurare etc. Actele le-am perfectat la un birou de acte auto. Ulterior am înmatriculat in Romania mașina pe numele meu in termen legal. I-am schimbat numerele, i-am făcut o alta polița de asigurare, rovinieta etc. Am vrut sa plec cu familia in vacanta iar la punctul de trecere vamal ni s-a confiscat mașina pe baza unei alerte N.SIS data de Italia (bun pentru confiscat). Alerta a fost introdusa in data de 2 Ian 2024. Eu am cumpărat mașina pe data de 6 Dec 2023. Valoarea mașinii este cca 50000 euro.
Ce as putea face in continuare? Nimeni nu da nici un răspuns de doua săptămâni. Vreau sa apelez la serviciile unui avocat dar nu știu pe cine sa acuz: statul roman, instituțiile statului (RAR, Politie, SPIT), fostul proprietar. Sunt sigur ca se vor spală pe mâini spunând ca la data verificărilor mașina nu avea alerta, dar cum au făcut autenticitatea, nu au baza de date sa vadă ca mașina este in leasing sau are datorii deoarece nu cred ca a fost furata de la o persoana fizica pentru ca au trecut mai bine de doua luni de când a plecat din Italia si pana a fost introdusa alerta.
Va multumesc!