avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate tamarus

Activitate tamarus

Răspuns la discuția Schimbare abuziva motor
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns si pentru sfat.
Aveti dreptate, prostia se plateste si eu o platesc acum cu varf si indesat.
Tractarea a fost facuta de aceeasi persoana care detine si service-ul (incep sa cred ca se plimba cu platforma in speranta ca da peste naivi ca mine pe care ii pescuieste apoi pentru reparatii in atelierul sau).
Intr-adevar, eu asa am crezut, ca imi va inlocui kitul de distributie si gata, insa la o zi dupa ce s-a apucat de reparatie, persoana in cauza mi-a spus ca motorul a suferit daune si necesita inlocuirea unor supape si rectificarea chiuloasei. Nu a fost vorba nici un moment de inlocuirea cu totul a motorului. Cred ca ar fi trebuit sa imi ceara acordul pentru acest lucru. Suspiciunea mea a aparut in momentul in care, avand probleme cu masina la scurt timp dupa ce am plecat din service, mi s-a spus, neoficial, de catre oameni ai locului, ca persoana se ocupa cu asa ceva. In plus, cum am ajuns cu masina in Bucuresti, a vazut-o un prieten mecanic, care mi-a spus ca s-a umblat la niste piese la care, in mod normal, nu ar fi trebuit sa se umble.
Fapta fiind consumata, imi asum pierderea financiara, insa ma interesa sa stiu ce pot face pentru a fi in legalitate cu masina. Si, desigur, intentionez sa sesizez si ANPC (eventual si RAR), caci astfel de oameni 'de bine' n-ar trebui sa fie lasati sa insele in continuare, fara sa plateasca.
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta. Recent am avut nevoie de un service auto pentru inlocuirea curelei de distributie, care s-a rupt in afara Bucurestiului (la cca 300 km). Masina a ajuns, tractata, la un service care, dupa cum am aflat ulterior, nu era autorizat sa efectueze reparatii la motor. Dupa o saptamana, am ridicat masina din service; a mers ok o portiune, dupa care nu a mai functionat cum trebuie (motorul se opreste la relanti si porneste doar turat foarte mult). Ajungand cu greu si cu emotii la domiciliu, am dus-o la o unitate autorizata ITP, avand suspiciunea ca motorul a fost schimbat cu totul, si nu reparat, suspiciune care a fost confirmata. Seria de pe motor nu este aceeasi cu cea din cartea de identitate a vehiculului, desi este un motor cu un cod specific modelului si anului de fabricatie al masinii. Din pacate, nu am niciun document pentru reparatiile efectuate (factura, deviz), desi am solicitat, am doar discutiile cu administratorul service-ului pe whatsapp, cu fotografii din timpul reparatiei, inclusiv un bilet scris de mana cuprinzand piesele asa-zis schimbate/reparate si costul total al reparatiei. Ce pot face mai departe in aceasta situatie, intrucat inteleg ca nu voi putea face nimic cu masina (ITP-ul, cand acesta va expira, sau radiere, in cazul in care as renunta la ea). Multumesc anticipat!