avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate Fanel_S

Activitate Fanel_S

Locul special de fumat se considera a fi biroul fiecarui manager (3 manageri) si spatiile open space ale angajatilor de la Service, Marketing, Vanzari si Administrativ? Se fumeaza cam peste tot, inclusiv bucatarie si Service unde exista 2x butelii cu O2 pentru testare aparate medicale.
Nu stam bine nici la capitolul SSM, PSI.

Later edit: permiterea fumatului in anumite spatii este valabila verbal sau trebuie notata undeva si informati angajatii de aceasta practica?
Buna ziua si bine v-am gasit!

As avea o intrebare legata de fumatul tigarilor in dispozitive de incalzire intr-un spatiu privat inchis (loc de munca, birouri cu pereti din sticla si beton cu HVAC).
Din cate am citit si m-am documentat pe internet, legea fumatului mi se pare neclara pentru ca exista posibilitatea ca unii angajatori sa permita fumatul in birouri prin regulamentul intern.
In regulamentul intern de la locul de munca exista cateva fraze care se bat cap-n cap si daca se poate ca cineva din comunitate sa me ajute cu un punct de vedere clar si rational ar fi ideal.

Fraze din regulamentul intern:

7 3 Fumatul
Art 42 Fumatul reprezinta un potential risc de incendiu.
Art 43 In cadrul firmei, fumatul este permis numai cu acordul conducerii societatii (managerilor) si numai in spatiile decise.

Art 158 Avertismentul scris se aplică salariaţilor pentru abateri de gravitate redusă sau neglijenţe în serviciu neurmate de daune pentru societate, cum ar fi (enumerarea nu este limitativa):
h) fumatul în locurile nepermise.

Multumesc mult si astept cu interes un raspuns!