Buna seara tuturor, in primul rand vreau sa multumesc tuturor pentru raspunsurile date (si care mi-au fost foarte utile) si in al doilea rand vreau sa va doresc Paste Fericit. In legatura cu problema mea, s-a "rezolvat" am fost anuntat de desfiintarea postului meu si trecerea in somaj cu acordarea unui salariu compensatoriu si fara vre-o pretentie din partea angajatorului.
Inca o data mii de multumiri pentru ajutor.
Buna seara, va multumesc pentru raspunsurile date si am sa va dau detaliile actului aditional la CIM, dar fara a preciza numele societati si al meu.
ACT ADITIONAL LA CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA PE DURATA NEDETERMINATA INREGISTRAT LA INSPECTORATE TERITORIAL DE MUNCA CU NR.
PARTILE CONTRACTANTE SC………..SRL, SI DL…………. PE DE ALTA PARTE,
Au convenit incheierea prezentului act aditional la contractul de munca inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca sub nr....
Art.1 Dl. ………. participa la o misiune profesionala in cadrul proiectului « …… », cu durata de 1 an, in perioada 28 Septembrie 2008 - 28 Septembrie 2009. Misiunea profesionala se va derula in Franta.
Art.2 SC……SRL se obliga sa suporte toate cheltuielile legate de aceasta misiune profesionala. De asemeni, SC……… SRL se obliga sa achite drepturile salariale corespunzatoare perioadei de delegare.
Art.3 Dl. ….. se obliga sa lucreze pentru SC……….SRL pe intreaga perioada de delegare in cadrul proiectului "………….", intre 28/09/2008 si 28/09/2009.
Art.4 In situatia in care Dl……….. va inceta activitatea din proprie intitiativa sau va fi concediat pentru motive imputabile in intelesul Codului Muncii se obliga sa restituie cheltuielile ocazionate de formarea sa profesionala astfel:
-100% din suma 7000 Euro, adica 7000 Euro, daca contractul individual de munca inceteaza in timpul misiunii profesionale pe care Dl……….. o va desfasura in cadrul proiectului "………..", in perioada 28/09/2008 - 28/09/2009.
Art. 5 Suma datorata va fi rambursata integral in momentul incetarii relatiilor de munca dintre Dl………. si SC………..SRL.
Art.6 Prezentul act aditional s-a incheiat astazi 26/09/2008 in 2 exemplare, cate unul pentru fiecare parte contractanta.
DATA:26.09.2008
Astept parerile dv. si va multumesc pentru raspunsurile dat.
Daca exista si acest act aditional in ce conditii pot fi concediat pentru ca mi se tot sugereaza sa imi dau demisia pentru ca firma SC.....SRL nu mai gaseste nici un proiect pentru noi de 3 luni.
Buna ziua, am si eu o intrebare: in cazul in care am un contract pe o perioada nedeterminata la care s-a adaugat un act aditional pe o perioada de un an (sept.2008-sept.2009) prin care sunt obligat sa platesc angajatorului suma de 7000 de euro in cazul demisiei mele in aceasta perioada, ce obligatii are angajatorul fata de mine? mai concret: de 2 luni nu mai avem de lucru (am fost detasati in strainatate si chemati in tara iar de 2 luni nu am mai primit nimic de lucru, dar am venit zilnic la servici si am respectat programul de lucru) si suntem indrumati subtil sa ne dam demisia (mentionez ca este vorba de 2 persoane aflate in aceiasi situatie).
Putem beneficia de somaj tehnic sau alte modalitati de plati compensatorii.
Va multumesc anticipat.