Cred ca toti stim foarte bine ce prevad ambele ordonante. Subiectul discutiei este daca mamele care erau deja insarcinate cand s-a schimbat reglementarea si nasc dupa 1 ianuarie 2011 pot sa faca in asa fel incat sa li se aplice prevederile OUG 148 si nu ale OUG 111 care ne este clar defavorabila.
@guiualina, nu pot sa fiu de acord cu tine cand spui ca demersul nostru este in zadar. Nu este deloc in zadar, nu mi se pare normal sa ramane pasivi, sa acceptam resemnati toata bataia de joc a acestui guvern fara sa nu luam niciun fel de atitudine. Oricare ar fi rezultatul, este foarte important sa reactionam.
In plus, eu cred ca avem sanse reale sa ni se recunoasca dreptul de a ni se aplica prevederile OUG 148 si nu ale OUG 111/2010 din moment ce eram deja insarcinate la data aparitiei acesteia, deoarece dreptul la indemnizatie si la concediul pt cresterea copilului sunt acordate mamei, dar in considerarea copilului, ori copilul exista deja la data aparitiei ordonantei
In aceeasi situatie sunt si eu. M-am alaturat asociatiei MAME si voi urma demersurile propuse de asociatie. Sper sa ne strangem cat mai multe mame pentru a initia actiunea colectiva impotriva acestei ordonante discriminatorii.
Este posibil sa obtii venituri din salariu si din cesiunea drepturilor de autor de la aceeasi societate?
Precizez ca cesiunea drepturilor de autor are ca obiect servicii prestate (opere create) in afara programului de lucru al angajatorului si care nu au legatura cu functia angajatului.
Exista vreo interdictie legala in acest sens? Si daca da, imi poate da cineva baza legala?
Aceste venituri pot fi asimilate salariului si ar putea fi considerate plata la negru?