Bună ziua! Fiul meu a decedat acum 1 an și jumătate. Era divorțat de mulți ani și avea 2 fiice majore. In ultimele luni de viață a avut buletinul pe adresa mea. Locuia intr-un bloc al Primăriei și, din cauza alcoolismului și-a neglijat obligațiile de plata, apoi nu a mai fost nici capabil de munca, iar datoriile lui la întreținere și chirie au crescut foarte mult, mai ales datorită unor penalități foarte mari. Primaria l-a dat in judecata și nu a mai putut să-și faca buletinul pe aceeași adresa. Intre timp starea lui s-a agravat si a decedat. De peste un an Primaria imi trimite scrisori cu privire la acele datorii, desi stie si ca e mort și ca nu sunt eu mostenitor. Simt ca sunt hărțuita intr-un mod de intimidare, astfel încât sa cedez si sa platesc eu in locul lui. Pe cealaltă parte, ii executa silit fiicele prin popriri , una (studenta) neavând alte venituri decât pensia de urmaș, cealaltă ajungând in prag de divorț din cauza acedtor popriri. Primaria executa si pe fosta soție, deși datoriile au fost făcute doar in afara casatoriei. Ceea ce vă rog, este să ma lămuriți unde face abuz Primaria, in situația noastră , cum pot eu, o batrana de peste 70 ani sa scap de acest stres și ce pot face fosta nora si cele 2 nepoate pentru a scăpa de executarile silite. Menționez că el nu detinea bunuri, singurul bun ramas este pilonul 2 de pensie, de 6000 lei, dar care e cu mult sub valoarea datoriilor. Mostenirea a fost acceptata tacit de fiice, avocatul carora s-au adresat nu le-a pomenit de ceea ce am citit azi pe acest forum, anume de acceptarea mostenirii sub forma de inventar.