avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate Dragos28

Activitate Dragos28

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu o parere pe urmatoarea situatie.
Am achizitionat de la o persoana fizica un teren catre care accesul se face pe un drum de servitute (proprietate tot a persoanei respective). Dreptul de acces cu picior si masina il am inclus in contract.
Drumul de servitute trece prin curtea celui de la care am achizionat terenul si nu este delimitat fizic in nici un fel (gard, etc) de restul curtii lui.
Respectivul mi-a blocat accesul pe drumul de servitute (si implicit la terenul meu) si imi conditioneaza accesul de prezenta lui acasa, pana la construirea unui gard care sa delimiteze drumul de servitute (care este proprietatea lui) de restul curtii lui. In contract nu este mentionat nimic legat de aceasta delimitare prin gard a drumului de servitute, cine suporta costurile, etc.
Va rog spuneti-mi daca legea ma obliga sa particip la costurile de construire a unui astfel de gard sau acest cost este in intregime responsabilitatea lui.
Subliniez ca gardul respectiv nu are legatura cu separarea terenului meu de al lui, ci este in intregime pe proprietatea lui.

Va multumesc.