avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate gelula

Activitate gelula

Un sef de la Directia muncii a sustinut ca nu pot cumula pensia cu indemnizatia, fapt ce mi s-a parut nelegal. Cu ajutorul Raspunsurile dvs. mi-au intarit convingerea ca am dreptate si astfel pot sa merg pana in panzele albe.


Mii de multumiri.
elis a scris:

Plata indemnizaţiei , se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
Veniturile de natura salariala intra in categoria veniturilor profesionale supuse impozitului pe venit.

Problema este daca am sau nu dreptul la indemnizatie in conditiile in care beneficiez si de pensie militara.
Multumesc foarte mult!
Cei de la Directia muncii sustin ca nu am acest drept pentru ca in OUG 148/2005 se stipuleaza ca doar in cazul pensiei de invaliditate nu se suspenda pensia pe perioada CIC, de asemenea ca am calitatea principala de pensionar. Insa, atata vreme cat pensia militara poate fi cumulata cu salariul ( in baza Legii pensiilor militare nr. 164/2001) de ce n-ar putea fi cumulata si cu indemnizatia pentru cresterea copilului , in conditiile in care am contribuit la bugetul asigurarilor sociale in ultimile 12 luni si sunt tatal firesc al copilului?
Nu ar fi trebuit sa se specifice in Normele metodologice ca pensionarii militari , chiar daca au obtinut venituri din activitati profesionale supusa impozitului pe venit nu pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?
In data de 03 decembrie merg in audienta la Directia muncii . Sunt suficiente argumentele de mai sus ?
Multumesc mult!
Buna seara,
Poate cineva sa-mi dea un sfat juridic cat se poate de repede la urmatoarea speta : sunt pensionar militar - am fost disponibilizat in baza O. 7/1998 - . Avand drept de munca in continuare lucrez la o firma de 2 ani si cateva luni in baza unui CIM cu norma intreaga. Am un bebe de trei luni si vreau sa intru in CIC. SE poate? Daca nu , de ce ? Va multumesc!