avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Activitate PDragos

Activitate PDragos

In HG 250/1992 la Articolul 3 Aliniantul 3 se mentioneaza urmatorul lucru : " (3) Salariații care cumulează, la unități diferite, fracțiuni de normă care depășesc o normă întreagă, își aleg unitățile de la care beneficiază de concediu de odihnă, în așa fel încât drepturile cuvenite potrivit acestuia să nu depășească pe cele cuvenite salariaților încadrați cu o normă întreagă. "
Inteleg ca prin cumulul celor 2 norme (intreaga la spital + jumatate de norma la Universitate) se depaseste acea norma intreaga si atunci trebuie ales de unde sa fie platit concediul de odihna. De asemenea, inteleg ca cei de la Universitate au dreptate si atunci se beneficiaza de concediu de odihna cu plata doar unde are norma intreaga (baza).
Este corect sau acest aliniat are o alta interpretare?

Multumesc!
Din acest articol inteleg ca exista cândva aceasta lege, dar din 2020 nu mai exista și poti beneficia de concediu de odihnă plătit din ambele părți.
Ar putea exista vreun fel de document intern al universitatii sau vreo hotărâre de consiliu prin care sa se menționeze ca dacă nu ai norma de baza la ei sa nu ai dreptul la concediu de odihnă plătit? Poate acest document (in cazul în care ar exista) sa fie mai presus de lege?

Va mulțumesc!


Cornel Vasile a scris:

UPDATE: De mâine, bugetarii care cumulează două funcții vor primi concediu de odihnă de la ambii angajatori
www.avocatnet.ro/articol_507...

Nu este contract de colaborare. Este contract individual de muncă în cazul de fata.

Buna ziua,
O persoana are 2 locuri de munca, ambele la stat ( 1 ca personal didactic auxiliar intr-o Universitate si este cu norma intreaga, iar al doilea loc, cu jumatate de norma, este intr-un laborator medical din cadrul unu spital). Intre timp au aparut unele modificari, mai exact, postul de personal didactic auxiliar va fi la jumatate de norma, iar cel din spital la norma intreaga.
Cei din cadrul Universitatii au cerut sa se faca o cerere prin care sa declare ca nu doreste ca norma de baza sa fie la Universitate si ii spun ca in acest caz, concediul de odihna nu va fi platit, va fi concediu fara salariu. Cerand o lege sau un document in care se mentioneaza acest aspect, am primit ca raspuns " Asa e la noi".
Din ce am citit prin CCM, prin Codul Muncii, art. 23 din Ordonanţa Guvernului nr. 10/2008 etc, nu am gasit nimic prin care sa se faca referire la acest aspect.
Va rog sa imi spuneti daca exista vreo lege, ordonanta de urgenta etc. care sa faca referire la faptul ca nu poti beneficia de concediu de odihna platit daca ai norma de baza in alta parte sau daca este ceva legat de cumulul celor 2 contracte (1 norma + jumate de norma) .
In cazul in care exista, atunci banuiesc ca au dreptate si asta e. In cazul in care nu exista o baza legala, ce se poate face? Care ar fi pasii de urmat ?

Va multumesc anticipat!