avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Activitate Lilik2000

Activitate Lilik2000

multumesc!

ORDIN nr. 149 din 2 octombrie 2014 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 163/2011 privind preschimbarea permiselor de conducere naţionale eliberate de autorităţile competente ale altor state cu documente similare româneşti.
EMITENT MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 725 din 3 octombrie 2014.
La articolul 3, alineatele (5) şi (6) se modifică şi vor avea următorul cuprins:"
(5) Permisele de conducere eliberate de autorităţile statelor membre care au fost pierdute, furate sau deteriorate se preschimbă pe baza informaţiilor pe care serviciul public comunitar căruia i se solicită preschimbarea permisului de conducere pierdut, furat sau deteriorat le deţine cu privire la solicitant şi la permisul de conducere sau, în lipsa acestor informaţii, pe baza unei atestări primite de la autorităţile competente din statul membru care a eliberat permisul iniţial.
(Anexa nr. 2 la Ordinul nr. 163/2011)
LISTA cuprinzând statele membre ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere,emitente de permise de conducere naţionale ce pot fi preschimbatefără examinarea sau testarea deţinătorilor unor astfel de permise:
- Ucraina
Buna ziua!

Am o situatie la care nu gasesc rezolvare si raspuns din partea DPRCIV.
Sunt cetatean roman cu permis de conducere ucrainesc. Am pierdut permis de conducere ucrainesc si l-am declarat la politie din Bucuresti ca fiind pierdut. Vreau sa depund actele la DPRCIV pentru preschimbarea permisului ucrainesc in romanesc fiind pierdut,

Exista aceasta posibilitatea de a preschimba permisul daca este pierdut acel ucrainesc ?
Copia permisculu de conducere am,

multumesc,