avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1508 soluții astăzi
Forum Activitate PeAlin

Activitate PeAlin

Sunt condamnat de 3 săptămâni în România și sunt în prezent in uk în prezent nu am primit nimic de la uk nici o arestare sau vreo notificare în acest caz condamnarea din punctul meu de vedere este pe insuficiențe de probe cazul este din 2014 și definitiva august anul asta
Ei au adresa mea din uk după ce trimit mandatul cu localizarea se scurge un aalt termen ?

SM LEGAL CONSSULT a scris:

In cazul dumneavoastra trebuie sa intervina prescriptia executarii pedepsei care de calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare. Art.162 lit b Cod penal, 5 ani +cei 7 ani, total 12 ani cel putin. Trebuie avut in vedere si elementul suspendarii prescriptiei in perioada emiterii Mandatului european de arestare ce reprezintă o procedură simplificată de extrădare și are același efect de întrerupere a prescripției executării pedepsei.
Conform art. 35 alin. (2) din Legea nr. 302/2004, formularea cererii de extrădare întrerupe prescripţia neîmplinită anterior. Totodată, potrivit art. 127 C. pen., întreruperea cursului prescripţiei face să curgă un nou termen de prescripţie, timpul scurs până la apariţia cauzei de întrerupere nemaifiind luat în calcul. (CONTEAZA DACA PROCEDURA SE FACE CU LOCALIZAREA EFECTIVA ) in sens contrar, cursul prescriptiei nu este intrerupt.


Cat timp condamnare 7 ani art 218 litera c presupusa fapta 2 septembrie 2014
SM LEGAL CONSSULT a scris:

daca nu s-a declarat apel, atunci puteti ramane fara probleme in UK. Dar daca paratiti UK, la fel puteti fi retinut in alta tara pentru executarea mandatului.Si din nou se va solicita extradarea. Pana nu se prescrie executarea pedepsei, recomandarea e sa nu parasiti UK.

Asta am primit
Pana in prezent, Petre are
următorul statut:
1. Decizia Instantei: Instanta din Regatul
Unit a blocat extrădarea sa către România, invocând ingrijorari legate de conditiile de detentie si de posibilitatea unui proces inechitabil in România.
2. Apeluri: Nu exista informatii confirmate ca autoritatile române au facut apel impotriva acestei decizii. Termenul standard pentru depunerea unui apel este de 14 zile de la data notificării deciziei instantei.
3. Stare Legală: In absenta unui apel sau a altor proceduri legale, petre ar putea ramâne n Regatul Unit. Totusi, statusul sau de imigrare si alte aspecte legale trebuie sa fie verificate pentru a confirma ca nu exista alte motive legale pentru retinerea sa.
Bună ziua am primit o condamnare acum o săptămâna de 7 ani eu mă aflu in Uk nu vreau să mă predau fapta zisa este de acum aproape 10 ani pot refuza extrădarea din uk către România locuiesc de 8 ani in uk am familie aici loc de munca