avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate Vladut754

Activitate Vladut754

Îmi cer scuze ca răspund târziu însă în zilele acestea am fost foarte aglomerat cu munca, să revin am luat legătura cu ITM apoi m a redirecționat către lichidatorul judiciar, doamna lichidator mi a explicat că trebuie trimise niște hârtii la ITM și că ea nu poate face acest lucru fără permisiunea instanței, invocând faptul că nu poate să se bage peste patron, că mai apoi dacă îl scoate nevinovat i face plângere că s-a băgat la firma, ea a spus destul de clar că dacă ar fii avut acceptul instanței toate cim urile ar fii fost închise de mult, verificând situația procesului din doua în doua săptămâni din ce menționa ea.Se poate întâmpla acest lucru? Dacă as trimite un email cu o ,,scrisoare de demisie,, ar fii suficient pentru ca instanta sa permită sa trimită documentele la ITM pentru a înceta cim ul?
Figurez angajat la o firma din 2021, in aceea perioada eram student la facultate si firma asta ne-a abordat pe noi studentii sa participam la diferite cursuri in domeniu unde ne oferea diferite beneficii cum ar fii tableta si 600 lei pe luna, la prima intalnire la firma am semnat niste lucruri cum ar fii un CIM, pontaj etc. instruirea/colaborarea ar fii trebuit sa dureze 6 luni insa cand trebuia sa incepem "cursul" politia a venit peste ei, (infractiuni de grup infactional organizat si alte infractiuni economice )ne-au chemat la sectie sa luam declaratii, dupa declaratii au spus ca vor contacta ITM sa ne ,,stearga'' din revisal, dupa ce am terminat facultatea sa depun dosarul pentru ajutorul de somaj, surpriza inca mai figuram angajat la ei, am contactat ITM Ilfov pentru o sesizare apoi m-au redirectionat catre lichidatorul judiciar a firmei unde mi-a explicat ca procesul este in desfasurare si nu poate sa desfaca contractele de munca pana nu se incheie procesul care dureaza de vreo trei ani, cei de la ITM au spus ca ma pot angaja la fei si cei de la somaj doar ca nu pot sa mai iau ajutorul de somaj in cazul in care raman fara loc de munca, intrebarea este urmatoarea. As putea deschide o actiune in instanta unde sa solicit desfacerea contractului de munca?, merita efortul, timpul, etc ori daca mai sunt alte solutii gen sa trimit o demisie catre lichidatorul judiciar al firmei.