Va multumesc pentru precizari. Intr-adevar a fost neglijenta mea sa nu intreb CAT MA COSTA CONTRACTUL. Desi personal cred ca avocata putea sa ne informeze fara sa fie intrebata, mai ales ca noi am cerut sa agreem contractul sub semnatura privata, iar dansa s-a grabit sa-i dea data certa - banuiesc ca sa se asigure ca-si va incasa onorariul. Din cate am inteles fiind depus deja dosarul la Registrul Comertului, este dificil sa revenim la contractul de cesiune - fara a trezi suspiciunea de dorinta de a evita impozitarea. Exista vreo alternativa legala de a retrage dosarul? Spre ex a anunta ca la predarea / primirea activelor s-au constat diferente majore?
Va solicit urmatoarea consiliere. Am de achizitionat un SRL. Am stabilit impreuna cu fostii sociatii un pret pentru tranzactie care sa acopere activele, marfa, investitia lor in amenajare, etc de 20.000 Euro. Din cate inteleg din discutia de mai sus contractul de cesiune a partilor sociale ar fi bine sa-l intocmesc la valoarea declarata a capitalului social al SRL-uli - si anume 1000 lei, altfel voi fi nevoit sa platesc un impozit de 3158 Euro (16% din 20.000 Euro - 1000 lei). Corect? Ce se intampla in cazul in care avocata a uitat as mentioneze acest impozit, motivand ca trebuia sa stim noi? Avem cum sa refacem contractul de cesiune?