avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate Iuliamarza

Activitate Iuliamarza

Răspuns la discuția Tată plecat in Germania

Adrian ALBU a scris:

Transmiteți tatălui dvs dovada continuării studiilor și solicitați reluarea plății pensiei. Dacă nu se conformează, unica soliție este să-l acționați în instanță.

Update: Am reușit să vorbesc cu el cu greu. Nu vrea să dea mai mult de 150 de lei pe lună, deși știu că are un salariu mult mai mare decât în România. Ce aș putea să fac în continuare?
Răspuns la discuția Tată plecat in Germania

Adrian ALBU a scris:

Transmiteți tatălui dvs dovada continuării studiilor și solicitați reluarea plății pensiei. Dacă nu se conformează, unica soliție este să-l acționați în instanță.

Update: Am reușit să vorbesc cu el cu greu. Nu vrea să dea mai mult de 150 de lei pe lună, deși știu că are un salariu mult mai mare decât în România. Ce aș putea să fac în continuare?
Bună ziua, aș avea nevoie de niște lămuriri. Am 20 de ani, părinții mei sunt divorțați, iar tatăl meu este plecat în Germania. Până la vârsta de 18 ani, îmi trimitea pensia alimentară, însă după ce mi-am luat un an liber, nu am mai primit-o, deoarece nu eram în studii. În această toamnă încep studiile la facultate. Trebuie să primesc în continuare pensia alimentară? Dacă el lucrează la negru, ce ar trebui să fac și care sunt demersurile dacă nu este de acord să-mi dea acea sumă? Chiar nu știu care sunt pașii de urmat și ce trebuie să fac, inclusiv în legătură cu sumele implicate. Vă mulțumesc frumos.