Salut!
Mia fost anulat permisul în urma unei amenzi penale
Nu specifica nimic în hotărâre dar asa e legea...
Întrebarea mea este a mai trecut cineva prin asta ,?
Care sunt pașii de urmat
Pentru a obține din nou permisul
Menționez ca au trecut 6 luni de la plata amenzii
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri
Asa m am documentat și eu pe net
Doar ca nu sunt lămurit cu articolul 335 alin (1)
Și alin(2) eu sunt încadrat la aliniatul 2
Și dacă îmi puteți răspunde va rog bineînțeles dacă știți
Trebuie sa o iau cu școala de la zero ?
Aici nu sunt lămurit deloc
Menționez ca am avut toate categoriile pe permis
Bună ziua ma puteți ajuta l(amuri) si pe mine
Nu sunt lămurit cu aceasta sentinta
Se anuleaza permisul ?
Trebuie sa fac scoala din nou
Cum trebuie sa procedez?
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Solutia pe scurt: În temeiul art. 335 alin. (2) C. pen., art. 41 alin. (1), art. 43 alin. (5) C. pen., cu aplic. art. 396 alin. (10) C. proc. pen. rap. la art. 396 alin. (2) C. proc. pen., condamnă pe inculpatul Rîtan Alexandru, la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 11.000 de lei (reprezentând 220 de zile-amendă, suma corespunzătoare unei zile-amendă fiind de 50 de lei) pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere (faptă din 04.01.2021). Atrage atenţia inculpatului Rîtan Alexandru asupra dispoziţiilor art. 63 C. pen. cu privire la înlocuirea, în caz de neexecutare cu rea-credinţă a pedepsei amenzii penale aplicate, cu închisoarea. În baza art. 398 C.proc.pen., rap. la art. 272 alin. (1) şi art. 274 alin. (1) C. proc. pen., obligă pe inculpatul Rîtan Alexandru la plata către stat a sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 504,50 lei aferentă urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 09.08.2024.
Document: Hotarâre 1841/2024 09.08.2024