Buna seara! Am o angajata care si-a depus actele pentru pensie limita de varsta si astazi am primit pe mail o informare prin care scrie ca data emiterii deciziei de pensionare este 03.12.2024. Ar trebui sa- i incetez contractul cu data de 13.12.2024 si sa transmit in reges cu articolul 56 alin (1). Nu cred ca se poate sa incetez din urma.
Buna ziua! Cand trebuie sa se intoarca o angajata la munca din crestere copil ca sa beneficieze de stimulent de insertie, sotul nu e angajat si nu beneficiaza de luna tatalui. Trebuie depusa cererea cu 30 zile inainte de inceperea activitatii?
Buna ziua! Daca nu am realizat 25% din cifra de afaceri in Romania, in ultimul an si am depus actele pentru formularul A1 este posibil sa nu mi-l acorde?
Buna ziua! O societate ca sa beneficieze de amnistie trebuie sa aiba achitate la zi toate debitele pana la 31 august inclusiv cele curente? De la ANAF au spus ca trebuie sa fie la zi pana la data depunerii cererii, adica 25 noiembrie 2024
Buna ziua! Am o societate care are 54 de angajati din care 2 suspendati in fara plata si 2 cu norma partiala mai trebuie sa angajeze persoane cu handicap deoarece depaseste 50 de angajati? Daca nu angajeaza ce ar trebui sa faca, ce declaratie se depune?
Buna ziua! Am un angajat care este in coma in Germania si are Card de Sanatate European. Cum il pontez pe perioada aceasta avand in vedere ca nu am nici un concediu medical? Cum pot recupera sumele de la Casa de Sanatate, daca decedeaza?