Buna ziua,
Va multumesc frumos pentru răspuns si pentru sfaturile legate de bolile cățelușei.
Mandibula este cu 12 mm mai scurta decât maxila diferența este prea mare si nu se mai poate face nimic :(.
Luxatia de patela este deja de gradul 2 " singura soluție este operația" care se poate face dupa vârsta de 10 luni. :(
Astea sunt răspunsurile pe care le-am primit pana acum deși am fost cu ea in Ungaria pentru o a doua părere.
Știu ca nu trebuie sa ia in greutate, nu ii dam decât mancare pentru catei (Hill's) si nu a depășit niciodată portia zilnică bă chiar mănâncă mai puțin.
Cat despre posibilitatea de a o schimba cu un alt catel nici nu intra in discuție aceasta varianta.
Va multumesc încă o data pentru răspuns.
Cu respect,
Am cumparat un catel de pe internet de la o firma care se ocupa de comercializarea mai multor rase de catei. Am un contract de vanzare cumparare, am platit prin transfer bancar un avans, restul sumei i-am platit numerar la primirea cateluli (nu am primit chitanta, sau bon fiscal). In contract este mentionata rasa, pretul, caliatea, codul de bare microcip si anexat la contract exista o garantie contra bolilor ereditare-genetice-congenitale.
Catelusa pana acum a fost diagnosticata cu 2 boli congenital genetice, Brevignatism care nu poate fi corectat si Patellar Luxation la ambele picioare care s-ar putea corecta prin interventie chirurgicala dar acum este prea devreme pentru a spune daca acesta procedura va avea succes.
Va rog frumos sa ma sfatuiti ce demersuri legale trebuie sa urmez impotriva acestei persoane (vanzator), si cum ar putea fi opriti acesti samsari.
Confruntandu-ma cu aceste probleme am constata ca exista mai multe firme care aduc catei din ferme, catei care sunt bolnavi si nu rezita tratamentelor, care au malformatii genetice si traiesc chinuiti.