Este foarte dificil sa se realizeze o actiune eficienta in acest domeniul mai ales din cauza modului cum e reglementata infractiunea si e privita de societate. In textul de incriminare sunt prevazute destule portite de scapare care sunt cnoscute de avocatii plaititi de diversi ,,binevoitori", de exemplu fiind o infractiune de obicei trebuie sa fie dovedita o repetitie a acestei activitati de catre invinuit, o singura abatere nu este suficienta pentru a atrage sanctiunea si mai sunt multe alte scapari.
Cel mai eficient mod pare a fi trimiterea unor politisti sub identitati false fie pentru a verifica anunturile sau prin promovarea unor anunturi false dar asa se intampla in alte tari in care combaterea prostitutie are o prioritate mai mare(dupa resursele alocate, financiare si umane) dar ei nu au asa mari probleme ,de exemplu, cu coruptia functionarilor publici.
In acelasi timp uneori este tolerat acest fenomen pentru ca ,,prestatoarele de servicii" ofera informatii anchetatorilor despre alti infractori mai periculosi.
Marea problema a prostitutiei este ca pe langa ea se construiesc alte activitati ca traficul de fiinte umane, rapiri, santaje, sclavie, traficul de droguri.
De exemplu in combaterea terorismului majoritatea abordarilor de a lupta direct cu celule teroriste au dat gres la inceput deoarece erau imediat inlocuite cu altele, doar atunci cand s-a inceput urmarirea celor care finanteaza acest fenomen s-a reusit sa se estompeze din intinderea lui. Din acest punct de vedere e o ideea buna sa se interzica anunturile , dar cand au un anumit nivel de ambiguitate, totul fiind cu subinteles este greu sa intervii,legal.
Legislatia din domeniul nu mi se pare adusa la curent cu realitatile sociale, ok, ii prinzi sau ii interzici pe cei care practica dar ei uneori o fac pentru ca nu au, din punctul lor de vedere alta posibilitate si doar o sa reinceapa ce faceau inainte in alta forma, de exemplu videochat.
Mi se pare stringenta nevoia unei institutii care sa preia pe cele care au fost exuse fenomenului si sa le reintegreze in societate, deoarece din punct de vedere social,economic, psihic sunt destul de expuse si ar trebui sa existe centre care sa le ajute sa se repuna pe picioare, asemanator cu cele privind victimele violentei domestice.
Orice am face va exista- germanalex
Este clar ca nu va putea fi eradicata- avocat_lascoschi
Rationamentul este valabil pentru furt, omor ???
Si acestea vor exista si nu vor putea fi eradicate deci dupa logica dumneavoastra legalizam si impozitam furtul si omorul
Argumentele dumneavoastra sfideaza inteligenta euglenei verzi.
Ma refer la argumente si nu la persoana, nu vorbesc despre persoane pe care nu le cunosc, iar daca nu vreti caargumentele sa fie analizate nu le publicati.
Bafta tuturor!!!
Sa aveti putere de concentrare si numarul intrebarile gresite din neatentie sa fie 0.
:luck: :luck: :luck:
si din moment ce nu are o data de adoptare sigura este posibil sa mai sufere modificari. Exista o vesiunea pe care o puteti gasi cu o simpla cautare pe google.
Asta e pozitia Csm-ului, dar din pacate nu si a MJ, Predoiu insista pentru data de 1 octombrie pentru Cod Civil chiar dupa ce Csm si Unjr s-a pronuntat pentru intarzierea aplicarii.
Si Parlamentul este cel care decide, iar pozitia acestuia se subintelege.
Acum ca Parlamentul in Romania este de fapt Guvernul care adopta prin asumarea raspunderii care ar trebui aplicate doar in cazuri extreme, undeva la cateva decenii, si nu de cateva ori pe luna, ca domnul Predoiu stie cat timp este necesar pentru implementarea Codului Civil fara sa fie terminate studiile de impact, ca pentru el nu e nici o problema modificarea Codului prin legea de punere in aplicare... nu ne incurcam cu detalii neimportante.
Andreea Lisievici a scris:
Iertati-ma, dar inca nu mi-e clar: inteleg ca nu sunteti avocat, asa este? Daca da, de ce spuneti ca aveti drept de vot? Vorbim de alegeri in cadrul baroului, unde nu pot vota decat avocatii din acel barou.
,
,mie dar si celor cu drept de vot", de aici cred ca se intelege destul de clar. Mie (care nu am drept de vot) DAR si celor care au acest drept (adica avocati)
daca eram avocat scriam ,,mie si celorlalti care au drept de vot" sau ,,mie si celor cu drept de vot" adica fara dar.
Va determina o optiune mai buna din partea ultimilor (adica cei cu drept de vot, in mie si celor... celor sunt dupa mie, deci sunt ultimii mentionati anterioar) .... iar eu personal(care nu am drept de vot)....
De acord cu dvs. Dar sunt nedumerita de generalitatea intrebarii dvs de mai sus: "considerati ca examenul de admitere in barou este astfel reglementat incat sa asigure o maxima trasnparenta si corectitudine?". Nu imi este clar ce anume urmariti prin aceasta intrebare - vreti sa vedeti daca dintre candidati careva are vreo intentie in legatura cu examenul (care este organizat doar de UNBR, apropo), vreti sa vedeti daca vreunul este in asentimentul sutelor de candidati care au contestat rezultatele, vreti sa vedeti altceva?
Dupa cum am precizat sunt sigur ca o intrebare nu va determina o initiativa in acest sens. Intrebarea este importanta (pt mine) tocmai pentru ca nu priveste una din competentele sale, pentru ca la acele intrebari in general, cred ca exista ,,texte pregatite" cu care vor raspunde sau pe langa care isi vor forma raspunsul la intrebare. Daca raspunde la intrebare expeditiv, nu e competenta mea, nu cred ca sunt probleme sau alte asemenea nu stiu cata disponibilitate arata in a discuta. Aceste ar fi raspunsuri corecte, dar daca in schimb ar aborda problema si ar exprima un punct de vedere pertinent nu cred ca ar fi un raspuns gresit si ar arata ca candidatul este interesat de profesia de avocat in general, nu refuza dialogul, nu este ipocrit in ideea de a exclude din start posibilitatea ca examenul sa nu fie perfect si multe altele.
Haideti sa punem in ordine zvonurile si din ele sa concluzionam aspectele la care asteptati, de fapt, raspuns. Din punctul meu de vedere numai o intrebare clara, aplicata, poate avea un raspuns practic iar nu unul in doi peri, care sa nu foloseasca numanui.
Nu se refera la un anumit zvon pentru ca vreau sa vad care zvon alege sa il discute, daca e ceva legat de presupusa coruptie, dificultatea examenului, aspectele de procedura si administrative cred ca si aceasta alegere reflecta ceva despre candidat. In parerea mea subiectul e potrivit pentru ca e printre cele mai controversate si nu cred ca ar trebui evitate, desigur cei care vor pune intrebarile au o mai mare experienta si sunt intr-o mai buna masura sa aprecieze validitatea ei, e doar unul din lucrurile pe care le-as intreba eu si care cred ca este posibil sa nu fi analizat si de cei care pun intrebarile.
De raspuns am raspuns cand am vazut mesajul dvs, or asta nu se intampla la un interval prestabilit. Am pus intrebarea aceea tocmai pentru ca mie nu mi s-a parut clar mesajul dvs, ce anume asteptati si mai ales daca l-ati scris fiind din breasla sau nu. In functie de asta pot sti si ceilalti participanti la discutie, inclusiv eu, cat de mult explica niste lucruri sau nu.
Daca nu e cum am presupus imi asum greseala cu scuzele de rigoare daca considerati ca sunt necesare. Sa zicem ca sunt dintr-o breasla mai larga acum si intr-un viitor indeparta nu exclud posiblitatea de a fi in breasla, dar nu e o varianta pe care sa o analizez acum, deci nu urmaresc o problema directa ci doar sa imi formez o parere asupra candidatilor
Adica e important sa vezi ca daca sunt avocati precum Predoiu, care sustine intrarea in vigoare a Codului Civil la 1 octombrie anul curent #-o
:offtopic: am gasit pe minunatul google un blog care cred ca va apartine, si nu il pot accesa, am eu o problema tehnica sau dupa cum inteleg este privat, imi cere o parola ... :-/
Cu siguranta ca pot, doar ca intrebarea dumneavoastra poate fi interpretata in cel putin 2 sensuri:
1.d.p.d.v. al candidatului respectiv, iar explicatia pentru aceasta urmeaza dupa ceea ce ati citat, daca va referiti la acest sens si tot nu e lamurit pot sa elaborez
2. din perspectiva mea, unde cred ca o asemenea intrebare si raspunsul la ea spune multe despre candidatul respectiv, ma indoiesc sincer de faptul ca aceasta intrebare va rezolva chiar si cel mai mic lucru in legatura cu admiterea in barou, cu siguranta nu o intrebare va naste in persoana respectiva dorinta si ideea de a face ceva in acest sens. In schimb raspunsul imi va spune multe despre persoana respectiva, mie dar si celor cu drept de vot, fapt ce va determina o optiune mai buna din partea ultimilor. Iar eu personal, ca membru al societatii civile ma simt direct afectat de felul peroanelor care candideaza si deci implicit au posibilitatea de a ocupa efectiv si postul. Nu cred ca trebui sa va povestesc despre cat de important este rolul pe care il au avocatii intr-o societate pe care cred ca majoritatea si-o doresc.
Fiind avocat presupun ca ati trecut de examenul de admitere la barou, faptul ca pun aceasta intrebare nu trebuie sa va determine sa credeti ca in substrat am pus la indoiala calitatile celor care au luat examenul, eu nu fac acuze fara dovezi si nu am o dovada ca nici macar un candidat ar fi luat examenul nemeritat dar in schimb cred ca orice poate fi inbunatatit inclusiv acest examen. Iar toate acele zvonuri si alte asemenea care se leaga in legatura cu el, la numarul lor destul de mare, nu pot sa aiba decat un sambure de adevar in spate, care ori cat de mic ar fi, nu trebuie ignorat din cauza ipocriziei si a unui fals inteles simt de solidaritate in breasla. Solidaritatea in breasla pt mine nu inseamna , hai sa atacam pe cel ce ridica intrebari asupra activitati unui membru, ci mai degraba hai sa ne coalizam pentru a rezolva problemele pe care ar putea sa le indice respectivele intrebari si daca nu exista sa demonstram aceasta.
Ultima parte, este doar o presupunere a mea asupra motivelor pentru care ati intervenit destul de repede, sunt tentat sa cred ca motivele pentru care intreb nu reprezinta o asa de mare curiozitate :rolleyes:
Nu stiu exact cine se ocupa de partea de admitere dar chiar daca ar fi in atributia altei institutii totusi imi este greu sa cred ca cei din conducerea baroului sunt chiar legati cu mainele la spate in aceasta privinta.
Intrebarea e , ce isi propun candidatii, sa faca pentru a face examenul cat mai corect si transparent, aceasta daca ei au o putere de decizie in acest sens , daca nu intrebarea ramane valabila dar cu formularea , considerati ca examenul de admitere in barou este astfel reglementat incat sa asigure o maxima trasnparenta si corectitudine? daca nu , cum l-ati organiza daca ati avea posiblitatea?
Sincer, spre rusinea mea , nu cunosc situatia organizarii examenului respectv, dar chiar daca nu ar cadea in organizarea lor consider importanta intrebarea, pentru ca iti da o idee despre om, va alege sa faca precum un politician si o va ,,aburi" sau precum un manager si o persoana cu adevarat interesata de imbunatatiurea sistemului, va aborda problema cu adevarat, va identifica zonele in care trebuie imbunatatiri si va veni cu solutii.
Cred ca nu este o intrebare la care sa se astepte, si tocmai de aceasta este buna pentru ca nu au deja pregatite texte pentru ea.
Presupun ca este important daca ati avut contract de munca sau daca exista un act care se constate ca ati avut respectiva activitate. Mai exact , atat timp cat nu exista nici o dovada care sa fie gasita de catre cei care ar putea face o verificare nu exista nici o problema, pentru ca nimeni nu o sa va aiba o problema cu aceasta atat cat nu cunosc situatia. ;)
Daca ar exista astfel de dovezi, depinde de cel care face verificarea. Practic aceasta ar putea fi o problema la interviu unde totusi ati avea posibilitatea de a da explicatii si daca ele sunt convingatoare nu vad de ce ar putea sa constituie o problema, dar in schimb la verificarea bunei reputatii din cate stiu nu va cere nimeni explicatii si acolo nu exista reguli ci doar niste ghidaje generale asa ca ar depinde de noroc si de opiniile ceror care fac verificarile.
Asta doar teoretic deoarece practic cred ca si in acest ultim aspect puteti interveni dar necesita munca. Va recomand sa va implicati cat mai mult in activitati de voluntariat pentru ca la posibilile verificari, sa existe dovezi contrare, la acele concluzii pe care le-ar putea trage persoanele care fac verificarile. Va fi foarte dificil sa faceti fata si la invatat si sa va implicati in activitati de voluntariat dar asta e recomandarea mea. In plus sa alegeti acele activitati care denota opusul impresii pe care si-ar forma-o cineva care ar afla doar despre ce ati mentionat.
Pe langa voluntariat va mai recomand participarea activa la orice concursuri, manifestari stiintifice si alte asemenea la care aveti sansa, in domeniu dreptului.
In fond persoanele respective sunt judecatori, procurori iar acestia sunt invatati sa tina seama si la infractori de orice semne care sa indice ,,indrepatarea" si sa fie mai ,,blanzi" cu acesti , fiind important pentru aplicarea pedepsei aceste bune conduite. Principiile de drept formeaza ideea ca o persoana ar trebui ,,iertata" pentru ceea ce a facut daca intre timp nu mai ,,calca stramb" , cel mai important exemplu fiind prescriptia, iar ultima recomandare ar fi ca in nici un caz sa nu apara ceva recent care sa poata fi colaborat cu situatia din trecut
Va recomand sa cereti notarului sa precizeze expres faptul ca este valabil pentru Ucraina, deoarece din propria experienta va spun ca avand o procura care preciza ca este valabila pentru toate statele din Europa domni politisi de acolo, care nu sunt deloc niste spagari care sa discrimineze pe romani, au gasit in aceasta o problema. Deci atentie la acesti politisti care cauta sa obtina beneficii de la cetatenii de nationalitate romana.