1. Sa intelg ca prin buna intelegere in fata instantei i se poate da dreptul de a iesi cu copilul din tara in anumite perioade prin hotarare judecatoresca? Ce fel de act scris? Ideea este ca mama nu este de acord pentru moment sa ii dea tatalui dreptul sa calatoreasca cu copilul in Turcia.
2. Nu se pune deloc problema ca tatal sa ia copilul pentru a trai in Turcia ci in Romania. Tatal traieste si vrea sa traiasca in Romania, vorbeste limba romana ba chair cred ca stie si intelge mai multe mai multe despre Romania decat mama desi ea este romanca. Ideea este alta practic daca mama obtine incredintarea copilului dar nu va sta cu el ci bunicii copilul nu se va bucura nici de mama nici de tata.
Va rog daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
In cazul unui divort cu copil minor - ea cetatean roman, el cetatean turc, copil cu dubla cetatenie 4 ani. Tatal este de acord ca copilul sa fie incredintat mamei insa doreste ca in perioadele in care are drept sa viziteze/sa ia copilul sa poata calatori cu el in Turcia.
1. Este posibil ca dreptul de a iesi din tara cu copilul in anumite perioade sa i se acorde tatalui prin hotarare judecatoreasca si sa obtina dreptul la permisul de sedere in Romania fara aprobarea mamei adica prin aceeasi hotarare judecatoreasca? Isi doreste aceasta pentru a nu depinde de mama ori de cate ori doreste sa viziteze copilul sau sa il duca in vizite la rudele din Turcia.
2. Bunicii si rudele de graudl 2 au dreptul sa ceara program de vizitare?
3. In cazul in care copilul se incredinteaza mamei dar ulterior aceasta nu sta cu copilul ci il lasa la bunici si il viziteaza doar in weekenduri are tatal dreptul sa ceara incredintarea copilului?