avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate urban.man13

Activitate urban.man13

Ce este de facut in acest caz? Decizie din partea lor si contestare din partea mea? Sau...

stelarman20001 a scris:

Personal sunt convins că nu vă vor acorda de bună voie salariul pe care îl așteptați.

Corect, am urmarit acese pagini, inclusiv federatiile sindicale. Uniunea Tesa imi spune ca recalcularea nu poate fi facuta mai putin de 3950 minimul din Anexa 7 pentru incadrarea din 2023, unde nu au fost facute cresteri salariale.

stelarman20001 a scris:

Bună seara! Pe paginile proprii ale celor două federații sindicale reprezentative din sănătate puteți găsi cât cred ei că ar trebui să fie salariile stabilite pe Anexa VII pentru fiecare funcție în parte. Am verificat eu și o federație dă un salariu de 5040 lei iar cealaltă de 3758 lei la 1 ianuarie 2024. Se pare că Serviciul RUNOS de la spitalul dvoastră este adepta celei de-a doua opinii.
Am găsit un inginer debutant la SCJU CLUJ-5701 lei salariu de bază, raportarea din 31 martie 2024.

Buna seara! Spital clinic judetean, salariul a evoluat de la 4190 pe baza maririlor facute prin ordonantele date de guvern. Sunt salarizat pe Anexa 7 si incadrat in mai 2023,
Multumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

Către
______________________

Subsemnatul(a) ______________________, domiciliat(a) în _________________, CNP _________, angajat(a) în funcţia de ____________________, în cadrul ___________________________, prin prezenta formulez contestaţie împotriva Deciziei nr. _______________, în temeiul art. 37 din Legea nr. 153/2017 şi a Legii nr. 554/2004 solicitându-vă revocarea acesteia pentru următoarele motive:
- Prin decizie contestată mi s-au stabilit drepturi salariale mai mici decât cele prevăzute pentru alţi funcţionari publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului care au funcţie echivalentă, acelaşi grad profesional şi aceeaşi gradaţie de vechime, nerespectând astfel nomenclatorul funcţiilor prevăzut de Legea nr. 153/2017 şi art. 34 din Legea nr. 155/2010;
- Prin decizie contestată mi s-au stabilit drepturi salariale mai mici decât cele la care aş fi avut dreptul potrivit Legii nr. .........

Nume şi prenume Data

obs
Il puteti actualiza la situatia dvs.



Buna dimineata! Exista un model tip pentru contestatie?Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Legea 153/2017
art. 37
Soluționarea contestațiilor
(1) Soluționarea contestațiilor în legătură cu stabilirea salariilor de bază/soldelor de funcție/salariilor de funcție/indemnizațiilor de încadrare, a sporurilor, a creșterilor salariale, a premiilor și a altor drepturi care se acordă potrivit prevederilor prezentei legi este de competența ordonatorilor de credite.
(2) Contestația poate fi depusă în termen de 20 de zile calendaristice de la data comunicării actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale, la sediul ordonatorului de credite.
(3) Ordonatorii de credite soluționează contestațiile în termen de 30 de zile calendaristice.
(4) Împotriva modului de soluționare a contestației persoana nemulțumită se poate adresa instanței de contencios administrativ sau, după caz, instanței judecătorești competente potrivit legii, în termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicării soluționării contestației. Instanța se pronunță de urgență și cu precădere.

Buna dimineata! Exista un model tip pentru contestatie?Multumesc!
Buna seara! Anul trecut am fost incadrat ca inginer debutant cu gradatia 0, cu salariul de incadrare 2094lei, respectiv salariul de baza 4190 lei. Acum de la personal mi s-a comunicat faptul ca incadrarea mea a fost gresita si ca salariul meu trebuie sa scada, iar salariul de baza va deveni 3740 lei. Conform Legii salarizarii 153/2017 incadrarea pe studii superioare minima este de 3950 lei pentru debutanti. Cum pot contesta aceasta decizie? Cu stima, va multumesc!