avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate Lavinia Nicolae

Activitate Lavinia Nicolae

Îți mulțumesc pentru răspuns. Această situație se încadrează doar în infracțiunea de înșelăciune prevăzută de articolul 244 din Codul Penal?
O altă întrebare pe care o am este: Ei vor susține că mi-au restituit banii în numerar, ceea ce nu este adevărat.
Ce dovezi sunt necesare pentru a demonstra acest lucru?
Doresc să vă expun o situație cu care mă confrunt,

În urmă cu aproximativ o luna, am fost contactată de fosta iubită a unui fost prieten. În urma discuțiilor purtate cu aceasta, am decis să mă împac cu fostul partener. În decurs de aproximativ două săptămâni, aceștia, acționând ca și complici, au pus la cale o serie de situații fictive cu scopul de a mă manipula emoțional și a mă determina să le împrumut sume semnificative de bani.

Aceștia au profitat de sentimentele pe care le aveam față de fostul partener (in acea perioada actualul iubit )și de faptul că sunt o persoană miloasa si sufletista. Mi-au inventat diverse probleme, inclusiv vânzarea unei mașini, pretinzând că aceasta s-a defectat exact înainte de vânzare și că ar avea nevoie urgent de bani pentru reparații. Înțelegerea era să îmi restituie suma imediat după vânzarea mașinii, dar, bineînțeles, acest lucru nu s-a întâmplat. Au continuat să inventeze alte situații, inclusiv pretinse tentative de sinucidere ale iubitului meu, toate pentru a câștiga timp și a mă manipula să le transfer în continuare bani.

De asemenea, m-au implicat într-un scenariu în care trebuia să ajut la acoperirea unui credit, sub pretextul că după această acoperire, urma să fie aprobat un alt credit mai mare, din care urma să îmi fie restituită suma. Fosta prietenă a acestuia mi-a relatat și că ar fi luat bani din casa de marcat a locului ei de muncă pentru a-l ajuta pe el, ulterior fiind amenințată de șeful ei cu chemarea poliției dacă nu returnează banii. Din nou, m-am lăsat convinsă să îi ajut. Au fost mai multe situatii dar toate inventate binenteles doar ca sa imi castige increderea .

Am dovezi constând în transferurile bancare efectuate către aceștia, în conturile lor personale, precum și achiziția unor bunuri pe numele lor. Majoritatea convorbirilor au avut loc telefonic, însă am și câteva mesaje scrise, deși nu sunt foarte relevante.

Realizând, în cele din urmă, că am fost victima unei înșelătorii, am oprit orice fel de ajutor financiar. Totuși, aș dori să pun capăt acțiunilor acestor tipuri de persoane și să încerc să recuperez sumele de bani pierdute.

Vă rog să îmi spuneti unde se încadrează legal această situație și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmez pentru a-i trage la răspundere pe cei doi și a recupera sumele de bani.

Vă mulțumesc anticipat pentru timpul acordat și aștept răspunsul dumneavoastră.
Cu stimă,