avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate @ana@

Activitate @ana@

gi-jane2 .. Nu se lasa fondul pt altul..întrucât se specifică clar în lege ca trebuie restitui!
Nu administrăm după ureche! Și cerem debite cui vrem! Și întocmim adeverințe după legea 230 care a fost abrogată! Să mă cheme în judecată și să îi explic judecătorului dc sunt chemată! Eu îmi plătesc întreținerea ce mi se cuvine dar nu am să plătesc debite și penalizări la ele! Nu e problema mea să recuperez creanțe pt asociație fiindcă are “înțelegeri” cu vânzătorul!
Contractul meu scrie clar! Nu are debite, dar alte debuturi survenite până la momentul înstrăinării garsonierei, vânzătorii sunt obligați să plătească! Conf LG 196, asociația se îndrepta către cel care a făcut datorii! Nu întocmesc liste cu semnătura și parafa în care arată ca eu-s debitoare!

gi-jane2 a scris:

Cat e intretinerea pe iulie și iulie la garsoniera?
[Are vreo relevanță? Ce pot spune e ca se poate achita datoria cu fondul de rulment al fostului proprietar dar din ce mi-a spus clar și răspicat președinta:nici dacă-l cere, nu îl dau!
Mai grav e ca administratorul a întocmit lista cu lunile respective cum ca eu sunt datoare lor! Au trecut cu sfidare și la fals intelectual și efectiv, nu le pasă!
Bună seara!
Am achiziționat o garsonieră, la notar a fost prezentată o adeverință ca nu-s debite iar în contract s-a stipulat ca vânzătorii se obligă la plata viitoarelor debite până la momentul înstrăinării imobilului. Toate bine și frumoase însă administratora îmi imputa mie aceste debite..si nu pot discuta cu președintele ca nu s-a mutat de ceva timp iar CE nu știu cine sunt ca nu-s info la avizier. Administratorul mi-a pus și penalități. Mi-a zis ca nu recunoaște contractul, ca adeverinta ei e bună..gen:”Conform adeverinței eliberate de asociație, situația fondului de rulment și a cotelor de întreținere este clar stipulată:
• Fondul de rulment: "Fondul de rulment existent pentru apartamentul nr…. este în valoare de 365 lei și se va restitui în momentul achitării conform reglementărilor legale de noul proprietar (cu excepția situației în care proprietarii stabilesc de comun acord modul de reglementare al acestuia)."
• Cotele de întreținere: "Cotele de întreținere pentru ultima lună afișată, mai 2024, în suma de X lei, au fost achitate cu EC din data de… urmând ca sumele noi apărute pentru cotele lunilor iunie și iulie 2024 să se negocieze între părțile direct implicate în actul de înstrăinare, asociația urmând să pretindă aceste debite, în caz de neînțelegere, noului proprietar."
De asemenea, în adeverință se menționează clar că aceasta a fost întocmită în trei exemplare: unul pentru Biroul Notarial care întocmește actul de înstrăinare, unul pentru cumpărător și unul care rămâne la sediul asociației.
Dacă exemplarul dumneavoastră nu v-a fost înmânat pentru a lua la cunoștință, aceasta nu este responsabilitatea asociației.
Vă rog să clarificați situația cu vanzatorul.
Eu nu am știut nimic de această adeverință.
Este interpretată greșit LG 196 cu priv la fond rulment și nu se îndreaptă către cine trebuie să recupereze creanța..am încercat să-i explic ca nu sunt eu debitoare pt cele 2 luni de plata, dar nu e de inteles cu doamna. I-am replicat ca aceste Cheltuieli aferente utilitatilor sunt legate strict de persoana care foloseste acele utilitati si nu de proprietatea asupra unui imobil. Fiecare va trebui sa plateasca cheltuileile aferente perioadei in care a folosit efectiv apartamentul. Asta inseamna ca vanzatorul va trrebui sa plateasca pana in data in care a eliberat apartamentul iar eu, dupa acea data. Nimic!
Are fond de rulment daca nu doreste sa plătească. fondul de rulment nu a fost restituit și mi-a zis ca nici dacă se solicită nu îl restituie.
era un art din LG 230 cand era stipulat ce zice doamna, dar e abrogată din 2018. Ce pot face in. Acest sens?
Multumesc anticipat!