avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate Mcp222

Activitate Mcp222

Răspuns la discuția Abuz in serviciu al sefei
Va multumesc frumos pt raspunsuri! Imi sunt de ajutor!
Buna ziua! Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog? Mama mea lucreaza intr-o atmosfera foarte tensionata din cauza sefei ei, asta continuand de cativa ani incoace. Este mereu in certuri cu ea, din ce inteleg de la mama, sefa ei face abuz de putere, ii da sarcini care nu intra in fisa postului, pleaca in concedii si o lasa pe mama sa faca anumite rapoarte pe care numai ea ca sefa stie sa le faca si pt care mama nu a primit un training, pe modul “descurca-te”. Mama este singura din tot biroul care stie cum sa sa-si indeplineasca corect atributiile si sa rezolve situatiile aparute, toti apeland la ea oricand au nevoie, samd. Mama fiind o persoana care pune mult la suflet si mai emotiva din fire, se consuma foarte mult din cauza stresului de la serviciu, ea avand si o boala cronica, anul asta a ajuns la spital la medicul ei, decompensata ( nivel foarte scazut al sodiului seric, care in boala ei poate duce la complicatii grave). Povestindu-i medicului ei curant stresul zilnic de la munca, acesta i-a confirmat ca din cauza asta s-a decompensat, spunandu-i ca trebuie ca evite cu orice pret situatiile stresante de orice fel. Nu stiu cum sa procedez in situatia asta. Din ce am inteles, managerul intreprinderii ar cunoaste situatia, dar nu se ia nici o masura. Unde ar putea face mama plangere? ITM, instanta? Pt ca nu e normal ca lucrezi in asemenea conditii, care sa te imbolnaveasca, atat fizic, cat si psihic. Multumesc anticipat pt sfaturi!