avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate Lele_mrd

Activitate Lele_mrd

Dapix a scris:

Daca refuza sa plateasca utilitatile care sunt cu contract pe numele lui, va fi debransat de furnizorii de utilitati, si va ramane fara gaz, fara curent, fara cablu tv.....

Cu intretinerea la asociatie/scara e ceva mai complicat pentru dvs ca proprietar, daca el refuza sa plateasca.

Da… tocmai de aceea vreau sa ma interesez pentru ca nu vreau sa ajung sa ajung in alte situatii.. sa mi se puna sechestru pe apartament sau altele..

gi-jane2 a scris:

impozitul, dvs, utilitatile, cine foloseste.
In fata furnizorilor, dvs sunteti raspunzator, dar va puteti indrepta impotriva azufructuarului pt a recupera datoria.

Daca utilitatile si intretinerea sunt pe numele lui..? Sa imi fac griji?

Dapix a scris:

Impozitul este obligatia proprietarului de al plati.
Ati primit o casa gratis, deci trebuie sa platiti taxele si impozitele.
Uzufructuarul nu-i proprietar, deci n-are taxe/impozite de platit.

Uzufructuarul are DOAR drept de posesie pe viata.
Dar nu este proprietar, nu are impozite de platit.

Cine a spus ca am primit gratis? Am specificat contract vanzare cumparare.

Eu intru in drepturi depline abia dupa ce moare si el.

Cu impozitul m-am lamurit. Toate celelalte? Pe care refuza sa le plateasca..?
Acum cativa ani am facut contract de vanzare-cumparare cu bunica mea pentru un apartament. Am semnat un act in care ei (bunica si sotul ei) au drept viager pe perioada vietii. Acum bunica mea a decedat, iar sotul acesteia nu mai plateste intretinerea si nici utilitatile. Mentionez ca de cand am facut acest act eu am fost cea care a platit si impozitul. Intrebarea mea este: cine ar trebui sa plateasca toate datoriile, inclusiv impozitul? Va multumesc