avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Activitate dumitrubasarab

Activitate dumitrubasarab

Bună ziua!

Am nevoie de un sfat și intermediere pentru obținerea autorizației de construire + toată documentația necesară, pentru realizarea unei case individuale în localitatea Gârcina, județul Neamț.

Terenul este intravilan, NC 51637.
Singura problemă este absența unui pod autorizat de acces. Cu toate acestea, vecinii dispun de podețe în regie proprie, sunt două case alături, de aceeași parte a pârâului, au toate comoditățile. În sat mai sunt case în situație similară, cu podețe în regie proprie, înregistrate în Cartea funciară și legalizate.

Motivarea primăriei că nu construiesc un pod (pârâul este proprietatea primăriei) este faptul că sunt puține case de partea cealaltă, dar e cumva o situație penibilă - pentru că sunt puține nu fac pod, pentru că nu e pod nu pot obține autorizarea să-mi fac eu casă.

Vă rog îndrumați-mă cum să procedez, am nevoie de intermedierea dvs. pentru autorizația de construire casă, vecinul este de acord să îmi permită să folosesc podețul său. Accesul tehnicii, inclusiv cea a Ocolului silvic se fac, la moment, direct prin pârâu, prin vad, acesta nefiind adânc. Exact în spatele terenului meu, mai sunt alte 5 terenuri intravilane, pe unul dintre ele este amplasată o cabană, nu știu ce statut juridic are dar este înscrisă în Cartea Funciară. La cine să mă adresez?

Cu stimă,
Dumitru Basarab