avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate Johanna.Klaus

Activitate Johanna.Klaus

Discuție Pretentii
Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Locuiesc intr-un imobil aflat in indiviziune, intrucat instanta de judecata a raspins cererea de iesire din indiviziune, in urma cu mai multi ani ca fiind nefondata. In 2003, fostul prorietar a vandut cota lui de proprietate catre actualul proprietar.
A facut acest lucru incluzand in contractul de Vanzare-Cumparare si partile de imobil pe care le detin (respectiv, podul imobilului, holul de la etaj, casa scarii). Noul proprietar, desi terenul se afla in indiviziune, a ridicat garduri, delimitandu-si astfel o posibila proprietate, desi proprietarul anterior, ce i-a vandut, a fost supus unei executari silite in baza unei hotarari definitive si irevocabile, investita cu titlu executoriu.
Desi am cautat, prin toate mijloacele posibile, binenteles amiabile, sa facem un partaj voluntar, cu respectarea despagubirilor juste, a schimburilor de suprafete (in cazul nostru eu cedam parti interioare din imobil pt a primi teren aferent in suprafata similara cu cea cedata, a unor despagubiri banesti pt renuntarea la incazirea pe sobe de teracota si trecerea pe centrala+calorifere, astfel incat sa nu mai am de-a face cu podul imobilului unde se regaseau usile de intretinere ale hornurilor, precum si cedarea dreptului de mansardare a podului in folosul actualului proprietar contra sumei de 5000 RON) acesta refuza partajul.
In prezent actualul proprietar, cel care refuza partajul, a pierdut un proces (actiune pt obligatie de a face) in care cerea sa particip la renovarea imobilului, un lucru la care de altfel nu m-am opus niciodata si admis de instanta, dar care instanta in urma unei cereri reconventionale, l-a obligat sa darame gardurile ridicate pe terenul aferent alat in indiviziune, sa desfiinteze o usa cu care a inlocuit un geam si prin care a creat o cale de acces in imobil, alta decat cea initiala, pe care ar fi trebuit sa o folosesc spre a ma folosi de suprafetele de la etajul imobilului si pe care a blocat-o cu un zid, precum si repunerea trapei de acces la pod pe locul initial, aflat in holul de la etajul imobilului, la care trebuie sa am acces neingradit.
Mai mult decat atat, a inchiriat spatiul, inclusiv suprafetele ce-mi revin de fapt si de drept si de care nu m-am mai putut folosi.
Astfel ca intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. pt faptul ca a incalcat o sentinta, ridicand garduri pe terenul aferent imobilului, stapanit in devalmasie, dupa executarea silita la care este supus in prezent si prin prezentarea in instanta a tuturor sentintelor anterioare, expertizelor juridice si a executarilor silite - a fostului proprietar si a actualului proprietar, pot sa-l actionez in instanta pt daune?
2. pt faptul ca a inchiriat spatiul pe care l-a delimitat abuziv, incalcand hotararile judecatoresti existente si pe care a obtiunut un venit, care de altfel nu i se cuvenea si in valoare mai mare decat ar fi obtinut (daca ar fi obtinut) prin inchirierea unui spatiu comun, pot sa-mi cer in acelasi proces, cota parte (procentul) ce-mi revine conform suprafetelor detinute rapoartate la intreaga suprafata inchiriata? Adica daca am 15% din spatiu, sa-i pretind 15% din valoarea totala a chiriei incasate pe toti anii? Este drept, ca s-ar putea sa nu recunoasca ca l-a inchiriat ("am cedat folosinta din bunatate, etc.."), atunci sa-i cer conform pretului zonei, intrucat nu a avut acceptul meu nici pt separarea abuziva, nici pt inchirierea spatiului ce-mi revine de fapt si de drept?
3. Pot cere restrangerea unui grup sanitar la dimensiunea initiala, extins abuziv pe suprafata comuna a holului de la etaj, in perioada in care nu am avut acces la suprafetele detinute?

Imi pare rau ca sunt nevoita sa pun asemenea intrebari jenante, dar cu acest om nu se poate proceda altfel, ar vrea sa obtina tot fara sa cedeze nimic. Si acum cauta cu orice chip un nou proces, pt a ma strange cu usa sa-i cedez suprafetele, aproape gratis.
Personal i-am propus un partaj, axat pe 3 capitole,:
a) iesirea din indiviziune pe terenul exterior;
b) iesirea din indiviziune pe interiorul imobilului;
c) iesirea din indiviziune pe utilitati (apa) si fiecare parte pe cheltuiala sa, sa-si aduca utilitatile (gaze si apa) pe proprietatea ce-i revine, asumnadusi astfel obligatiile ce-i revin in calitate de proprietar.

Cu multumiri pt rabdarea avuta,
J.K.