avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate Ciotea Livia

Activitate Ciotea Livia



POPA GHEORGHE a scris:

Va trebui sa asteptati decizia comisiei pentru capacitatea de munca.
Cine a facut cele doua trimiteri si in ce scop ?

Eu am cerut prin instanță anularea deciziei din fisa de aptitudini care a stabilit că sunt inaptă ptr funcția de învățătoare. Situația este mai complexă. Afecțiunea din 202 ,2003 s a pus că urmare a unor internări la spital dar au fost precedate de insomnii care au apărut datorita unor conflicte în școală și mutărilor repetate din sala de clasă. Boală nu se a confirmat și nici nu a recidivat.
Totul sa reînceput de la o situație din 2020 . A murit mama ,era singura persoana pe care o mai aveam ,era pandemie ,am preluat clasa pregătitoare . Decesul mamei a fost în 30 august iar școala a început la 14 septembrie. Intervalul de timp necesar pentru a mi reveni a fost scurt iar la școală am pedepsit elevii pri ridicarea in picioare. Părinții s au plâns și am primit cea mai aspră sancțiune , desfacerea CIM. Am contestat în instanță și am obținut anularea acestei decizii abuzive și ilegale.
Dar am avut naivitatea să mă întorc în aceeași instituție și cei care au contribuit la desfacerea CIM au acționat acum cu medicina muncii,în virtutea acelei afecțiuni care nu s a confirmat altfel nu as fi putut funcționa din 203 până în 2020. Am acționat din nou în instanță ,convinsa fiind că am dreptate dar la SML Oradea am avut același diagnostic ,boală in remisie fara tratament . Am contestat la IML Timișoara. Aici la fel cu toate că la dosar sunt diagnostice care spun că boala este remisă Există trei scrisori medicale din 3020 ,2023,2024.
Nu am înțeles de ce IML Timișoara m a trimis la expertiza capacității de muncă . In instanță am cerut expertiza medico-legala psihiatrica doar
Nu știu dacă sunt obligată să merg . Trebuie sa mi pună un diagnostic funcțional dar acesta va fi în funcție de cel clinic pus de comisie.
Nu știu ce e bine sa fac . Repet n am avut alte internări din 2003 și diagnosticul nu s- a confirmat. Nu puteam sa funcționez atâția ani cu aceasta afecțiune gravă.
Ce sfaturi îmi puteți da ?
Am contestat în instanță fisa de aptitudine care m a făcut inaptă ptr activitatea profesională ,învățătoare după 37 ani de muncă . Scaun bazat pe o afecțiune din 2003 , tulburare schizo afectivă remisă care nu s a confirmat.
Am contestat în instanță ,am ajuns la IML Timișoara care a considerat la data de 15 ianuarie 2025 ,în urma unei comisii medico-legală psihiatrică că am tulburare schizo afectivă in remisie fara tratament. M au trimis și la un cabinet de expertiza capacității de muncă în vederea evaluării și formării unui punct de vedere mai obiectiv ,au spus ei .
Trebuie sa se completeze un formular cu : diagnostic funcțional, incapacitatea adaptativă, diagnosticul capacității de muncă. Ce șanse am sa mi păstrez capacitate de muncă pentru că eu asta am dorit ,având în vedere că am la dosar mai multe scrisori medicale din 2020,2023,2024 în care afecțiunea este considerată remisă.
Mulțumesc!
Am fost la IML Timișoara în speranța anulării unui diagnostic pus în 2003 de tulburare schizo afectivă remisă. Au apreciat că am tulburare schizo afectivă in remisie fara tratament deși în descrierea bolii nu apare niciun simptom : fara simptomatologie psihotică sau afectivă. Deci boala nu se a confirmat.
Am fost trimisă și la expertiza capacității de muncă ,motivul fiind că respectiva comisie are nevoie și de alta părere. Nu știu dacă e spre binele sau Raul meu. La expertiza capacității de muncă trebuie sa se completeze : diagnostic clinic ( bănuiesc cel pus de comisie) , diagnostic funcțional , incapacitatea adaptativă, diagnosticul capacității de muncă. Dacă mă poate lamuri cineva la ce să mă astep
Repet boala nu a recidivat din 2003 dar n am înțeles ce anume a determinat diagnosticul : boală in remisie fără tratament
. Sunt păreri care spun că boala in remisie este cea care nu mai prezintă niciun simptom ,cum a fost de fapt și caracterizarea dar nu știu la ce să mă aștept la expertiza capacității de muncă.
Criterii de diagnostic clinic , diagnostic funcțional, incapacitatea adaptativă,diagnosticul capacității de muncă în bolile psihice. Mai precis diagnosticul clinic este tulburare schizo afectivă in remisie fara tratament.
Prin instanta am ajuns la comisia de expertiză medico-legală psihiatrică la IML Timișoara. Scopul acțiunii mele in instanță este de a dovedi aptitudinea in profesie în învățământul primar. S a efectuat laIMl expertiza medico-legala psihiatrica dar tot aceștia au cerut și o expertiză a capacității de muncă la un cabinet de expertiza capacității de muncă. Vreau sa aflu daca sunt obligată să merg la acest cabinet întrucât se știe că acestea se ocupa de incadrrea Intr o afecțiune invalidantă și pensionarea de boală. Ori scopul meu când am intentat acțiunea în instanță a fost de a mi dovedi aptitudinea in munca , respectiv starea de sănătate.
In concluzie sunt obligatasau nu sa merg la expertiza capacității de muncă?
Ce documente sunt necesare pentru expertiza capacității de muncă?
Ce incompatibilități medicale există pentru ocuparea funcției didactice de învățător?
Aș dori să aflu care sunt bolile incompatibile cu funcția didactică in învățământul preuniversitar ?
Cum se realizează o expertiză medico-legală psihiatrică ?