Multumesc pentru raspuns. Asa am crezut si eu initial, am vorbit cu reprezentantul dezvoltatorului care s-a ocupat de lucrarile din complex si nu stia de asa ceva.
Am achizitionat recent un apartament intr-un complex rezidential nou. Acest apartament dispune de o boxa la subsol fara pereti din zidarie fiind delimitata prin plasa de sarma otelita. In acest fel boxa nu are documentatie cadastrala separata, ea fiind identificata in documentul de proprietate al apartamentului in anexa prin indicarea in clar a numarului si a suprafetei in schita generala a subsolului. Intrucat au fost probleme cu tevile de canalizare la subsol am decis sa o lasa fara lacat pentru o perioada pentru a permite accesul. Dupa ce s-au efectuat lucrarile de reparatii... surpriza, boxa mea a fost inchisa cu lacat si ocupata in interior de ceva resturi de materiale. Cum inca nu e constituita asociatia de proprietari, am facut mai multe sesizari pe grupul de whattsapp al proprietarilor insa nu am primit niciun raspuns, nimeni nu stie cine a pus lacatul respectiv. Am lasat si o notificare la usa boxei in speranta ca se va rezolva amiabil aceasta neintelegere. Precizez ca pe boxa sunt montate de catre dezvoltator placute cu numerotarea boxelor, respectiv apartamentul caruia ii corespunde. Eu nu vreau sa fac pe haiducul sa tai lantul de la usa, dar nici nu as sta asa la infinit. Ce solutie corecta legal as putea sa adopt? Multumesc.