avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate sorin_970

Activitate sorin_970

Mda, am tot cautat prin legislatie dar nu am gasit nimic . Nu stiu ce sa fac , consiliul local tine cont de faptul ca atribuie terenul conf. legii 15/2003, si de aici probabil ideea obligativitatii de locuinta cuplata , dar cred ca prinicipiul e acelasi , sa luam cazul a doua terenuri invecinate, proprietate privata , poate sa oblige cineva proprietarii sa-si construiasca locuinta cuplata (in regim duplex) ? Nu cred , iar diferenta in cele doua cazuri e ca terenurile au alt regim juridic , dar au ca destinatie construirea de locuinte proprietate privata .
Mai nou , unele primarii au atribuit terenuri conf. Legii 15/2003 . Aceste terenuri sunt atribuite tinerilor pana in 35 ani pentru construiarea de locuinte PROPRIETATE PRIVATA. Cel putin o primarie a gasit de cuviinta sa impuna obligativitatea construirii locuintelor in regim cuplat(tip duplex) . Desi prin planurile de urbanism se impun anumite conditii pentru realizarea de locuinte , cum ar fi : regimul de inaltime, tipul structural , gradul de ocupare al terenului, nu gasesc justificarea legala pentru a impune ca o lucuinta PROPRITATE PRIVATA sa fie relizata in comun. Va rog , luminati-ma , e legala aceasta impunere ?