avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate Stefania1984

Activitate Stefania1984

OK, va mulțumesc!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dna nu este nevoie sa imi citați din articole de popularizare de pe net.Ce îmi citati dvs este procedura speciala a evacuării prevazuta de Codul de Procedura Civila ,procedura care chiar funcționează ,se judeca în câteva luni spre deosebire de un proces ,,normal" care se judeca câțiva ani etc.In cazul.dvs nu merge deoarece nu sunteți proprietar declarația de acceptare nu este titlu de proprietate și 2 chiar dacă dezbateati succesiunea aveați doar o cota parte indiviza,ideala din bun .Reglementati problema cu fratele dezbateti succesiune și partaj sau dacă nu dorește la notar varianta este instanta..Citiți ce scrie PROPRIETARUL,faptul ca sunteți fiica defunctei dvs mame nu va face proprietar la acest moment cu o declarație de acceptare expresa.


Sa înțeleg ca nu am nici cum sa fac asta?

"Notificarea scrisă a chiriașului/ocupantului: Proprietarul trebuie să notifice chiriașul sau ocupantul fără drept cu privire la intenția sa de a cere evacuarea, indicând motivele evacuării și termenul în care trebuie să părăsească imobilul, care este de 30 de zile în cazul chiriașului, respectiv 5 zile în cazul ocupantului fără drept.

2. Introducerea unei acțiuni în instanță: În ipoteza în care chiriașul/ocupantul fără drept nu se conformează notificării, proprietarul poate înainta o acțiune în instanță pentru obținerea unei hotărâri de evacuare pe care o poate pune mai apoi în executare. Instanța competentă va fi judecătoria în circumscripția căreia se află imobilul.

3. Judecarea și soluționarea cauzei: Judecarea cererii de evacuare se face cu citarea locatarului sau a ocupantului la adresa imobilului, în regim de urgență, în camera de consiliu, cu dezbateri sumare. Apărările pârâtului pot viza temeinicia motivelor de fapt și de drept ale cererii, inclusiv lipsa titlului reclamantului.

4. Executarea hotărârii: Dacă instanța dispune evacuarea chiriașului sau ocupantului, hotărârea se va pune în executare. În această etapă, chiriașul sau ocupantul poate formula contestație la executare."

Mulțumesc

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu aveți cum sa o evacuați atât timp cât nu ați dezbătut succesiunea ,nu ați realizat partajul și ieșirea din indiviziune.Fie imobilul va este atribuit dvs urmărind sa va despăgubiți fratele,fie ii este atribuit dumnealui urmând sa va despăgubească.Trebuie sa lamuriti cu fratele ,apelați la un av,îl notificați solicitând i o eventuala contravaloare a lipsei de folosinta etc.Evacuatea nu este posibila la acest moment lamuriti va discutând cu un av..

Buna ziua, v as ramane recunoscatoare pt ajutor. Mama mea a murit acum 9 luni. Fratele meu care este in tara a inchiriat apart mamei noastre - fara sa imi ceara permisiunea - (si din cate stiu nu exista un contract) unei doamne careia i am explicat situatia si ca eu nu am stiut. Tin sa precizez ca eu nu primesc niciun ban si nu asta ma intereseaza. Ma intereseaza sa o scot pe doamna afara pt ca in momentul de fata refuza sa mai faca asta si astazi m a amenintat ca va schimba si iala apartamentului. Momentan eu am semnat acceptarea mostenirii si l am chemat pe fratele meu sa dezbatem la notar la sfarsitul lunii. Ce pot sa fac? Mi s a spus sa fac notificare de evacuare si sa merg prin instanta. As putea sa fac si altceva va rog? Va multumesc!