In anul 2019 am preluat 50% din partile unei societati incercand sa ajut pe persoana “X”, firma avea ceva datorii in momentul Acela, care ulterior stiu ca au fost achitate de persoana “X”, eu stiind ca avea acea suma de bani de plata dar in acelasi moment si constient ca le plateste ci conduce firma in regula, persoana “X” folosea firma sa aibe personae angajate si sa presteze servicii unui PF tot al ei, anii au trecut si firma a mers, eu nu aveam nici un act sau o evidenta despre acea firma, prin anul 2021, dupa o cearta cu persoana “X”, cerandu-I sa isi ia partea de firma de pe numele meu, i-am facut o procura notariala prin care poate instraina drepturile mele .
Tot in 2021, am si ajutat persoana “X” care avea de primit niste bani din contul administratorului firmei si asociatul meu, sa trimita banii la mine in cont iar eu sa I dau cash persoanei “X”,urmatorul an Administratorul a decedat, eu pur si simplu nu am mai stiut daca a dat cuiva partile mele din firma sau au ramas asa si nici nu ma deranja , neasteptandu-ma la ce urmeaza.
In urma cu putin timp, am fost chemat la anaf pentru niste intrebari, ulterior afland ca firma datoreaza aproape 1 minion ron pentru un tva care nu a fost declarant sau depus in 2019, la putin timp dup ace am preluat eu..
In procesul verbal facut de anaf, reies transferurile facute intre firma si administrator dar si cele intre administrator si mine, intre administrator si persoana “X”, intre administrator si parti din familia persoanei “X” , intre administrator si PF-ul persoanei “X” .
In mentiunile mele catre anaf am precizat ca in perioada cand am ajutata-o sa intre in posesia acelor bani, I depunea tot in conturile lor dar la alta banca.
Tot cea ce stiu de la anaf este ca sunt singurul care a ramas in firma si ca sunt singurul bun de plata, am inteles ca se face un dosar , asta si banuiam ca nu este o suma care sa fie lasata de anaf….
In momentul de fata nu iau in calcul contractarea unui avocat pentru ca imi este peste puterile financiare .
Intrebararile mele sunt:
Ce urmeaza?
In afara de cei de la anaf, alt orgran de control ar fi dispus sa munceasca sa investigheze amanuntit?
Va face cineva lumina in cazul asta? (nu doar in cazul meu, eu am semnat si constientizez greseala)
La ce organ as putea sa ma adresez cu tot ce pot strange eu ca dovezi sa poata verifica?
Sau ce as putea face in apararea mea?