avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate slick747

Activitate slick747

Salutare, m-am mutat recent într-o curte comună unde mai am doi vecini. Unul dintre ei închiriază apartamentul de la primărie, iar celălalt este proprietar, dar își închiriază apartamentul altor persoane. Problema este că acest al doilea vecin pretinde că el este "șeful curții" și face mereu probleme din cauza faptului că eu și celălalt vecin parcăm în curte, deși nu blocăm nimic. În plus, chiriașul lui are intrare direct din afara curții comune.

Toți avem câte două magazii în curte, fiecare de 4 metri pătrați, însă "șeful curții" ține în magazia lui un câine de luptă care latră încontinuu, face mizerie în curte și, ridicat pe două picioare, are cam 1,80 m înălțime. Vecinul m-a amenințat că, dacă mai parchez în curte, va chema poliția. După asta, l-am amenințat și eu că voi suna la poliția animalelor.

Când m-am uitat în Cartea Funciară a curții comune, am observat că vecinul a luat o ipotecă pe apartamentul lui acum 8 ani. Pe aceeași dată apare și următoarea mențiune: "interdicție de înstrăinare și grevare, închiriere, dezmembrare, alipire, construire, demolare, restructurare și amenajare, în favoarea creditoarei Banca Comercială Română SA." Dacă înțeleg bine, asta înseamnă că nu ar avea voie să închirieze apartamentul, deși face asta de ani de zile. Am găsit și o postare pe Facebook, de acum 3 ani, în care anunța apartamentul de închiriat, iar celălalt vecin mi-a confirmat că este mereu închiriat.

Întrebarea mea este: dacă mă mai amenință, pot să-l pun la punct cu acest aspect, sau nu?