avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Activitate Justiti

Activitate Justiti

Bună seara, părinți mei au facut un act de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere si uzufruct la unul din frați deși noi suntem 7 frați.Dupa încheierea actului la scurt timp cred 6 luni tatăl s-a îmbolnăvit si a murit. Fratele după încheierea contractului la 2-3 luni a plecat in Spania si a venit la înmormântare la tatălui dupa care a plecat din nou. La 6 luni după înmormântarea tatălui fratele s-a căsătorit si a plecat de tot in Spania unde locuiește si acum de peste 22-23 de ani. Mama a rămas singura fără nici un ajutor si intre timp s-a îmbolnăvit dar nu a avut nici un ajutor de la frate deoarece el este rezidenta in Spania si venea doar cate odată sa ceara bani si ajutor de la mama ,Noi ceilalți frați nu am știut de actul facut de părinți decat in urma cu doi ani înainte ca mama sa se stingă din viata.In ultimi 8 ani de viata cand mama s-a îmbolnăvit si avea nevoie de ajutor eu fiind una din fiice am inceput sa am grija de ea cu sotul meu si desigur și ceilalți frați cat puteau ,dar nu cel care era de drept responsabil pentru lucru. Știm de la mama ca actul sa încheiat fără ca fratele sa dea vreun ban atunci la părinți ,el nici nu lucra, stătea cu părinți dar fără ocupație.Am îngrijit-o pe mama cu tot ce a trebuit tratament ,spitalizări ,aparate de oxigen ,etc pana a plecat la cele veșnice ,am făcut înmormântare pe care am plătit-o tot eu si o parte mi-au dat și ceilalți frați dar cel care avea obligație contractuala nu a dat nici un ban.Exista suficiente dovezi dar am considerat ca ne vom înțelege ca frați si nu vor fi probleme.Am renovat casa cu tot ce trebuie in ea înainte de a pleca mama noastra cu 4-5 luni si am considerat ca fratele nostru va asculta cuvântul mamei de a lăsa frați sa mai vina in aceasta casa in concediu . Mai mult deoarece am investit multi bani aici mama i-a spus sa facă un act cu mine sa pot avea si eu drept acolo ,dar nu a mai vrut sa audă dupa înmormântare nimic .Acum a pus condiții si nu mai vrea ca frații sa mai vina acolo spunând ca e proprietar si noi nu avem dreptul.Este mare păcat ,ca părinți au încredere in asemenea specimene! .Va rog frumos sa imi spuneți ce asi putea sa mai fac sau sa mai facem in acest caz ?Va multumesc.