avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Activitate Oanamihaela1986

Activitate Oanamihaela1986

Buna seara! Am incheiat de curand succesiunea pe un teren extravilan mp si am facut si act de partaj voluntar cu matusa si unchiul meu.( eu si matusa il mostenim, unchiul si a dat consimtamantul ca nu are nicio pretentie). La partaj, notarita m-a pus sa trecem o suma de bani in document pe care unchiul sa o accepte , si sa declare ca nu are pretentie. Intrebarea mea erandc se putea intocmi actul de partaj voluntar fara suma aceea stipulata. Rudele imi spun ca se putea incheia si fara suma accea, ca astfel am platit raportat la suma din document. Unchiul nu avea nicio pretentie. Asa se se procedeaza la partaj voluntar? Sau notarul a facut asta pentru a achita o suma mai mare de bani?Suma din document se impoziteaza? Astept raspuns..
Buna ziua! Am un titlu de proprietate pentru 2h teren extravilan si cand am fost sa intreb de cadastru, daca este facut, am aflat cu stupoare ca peste parcela mea era trecut alt proprietar. Practic eu am terenul in acte, dar fizic nu mai este si are cadastru facut gratuit de primarie. Daca actionez in instanta primaria am sanse sa castig? La inceput au foat actiuni care in 2001 s-au transformat in teren cu titlu de proprietate. Ce este de facut? Cum pot recuper terenul? Eu vreau sa fac si succesiunea ca mostentior.