În urma unui accident rutier în care am lovit o persoană pe trecerea de pietoni, aceasta a suferit o mică fisură la bazin pe partea dreaptă, fără alte leziuni grave. Am convenit ca asigurarea RCA să se ocupe de despăgubire.
Am următoarele nelămuriri:
Am solicitat informații de la organul de poliție care se ocupă de caz, în legătură cu modul în care persoana vătămată poate utiliza asigurarea RCA și ce presupune acest demers. Polițistul mi-a spus următoarele: în momentul în care dosarul de la parchet va primi un număr penal, îmi va elibera „Anexa 2”, pe care o voi semna, iar apoi aceasta va fi înmânată persoanei vătămate.
Întrebările mele sunt următoarele:
Înțeleg că Anexa 2 va fi înmânată persoanei vătămate, care o va utiliza pentru a merge la asigurator. În acest caz, eu nu voi primi un exemplar al acesteia, ci doar voi semna pentru a confirma că persoana vătămată o va primi?
Dosarul de daună trebuie deschis de către persoana vătămată?
Dacă dosarul de daună nu trebuie deschis de persoana vătămată, eu trebuie să mă adresez asiguratorului pentru a începe procesul de despăgubire?
Ce acte sunt necesare pentru acest demers?
Conform celor spuse de polițist, eu doar semnez pentru a confirma că persoana vătămată va intra în posesia Anexei 2, dar doresc să mă asigur că înțeleg corect întreaga procedură.