Buna ziua! In decizie stagiul meu total de cotizare este de 35 ani si 5 luni din activitate in conditii normale de munca. Corespunzator anului meu de nastere ,potrivit legii, stagiul complet de cotizare este 34 ani si 4 luni.
In opinia d-voastra ar fi mai favorabil pentru mine sa anulez actuala decizie de pensionare si sa depun o alta in ianuarie 2025, dupa incetarea contractului meu de munca si plata CAS pentru inca 6 luni de la data primei decizii? Este vorba de incasarea in decembrie a unei sume mari din salarii compensatorii .Sunt inca in termenul de 30 de zile care imi permite anularea deciziei.Multumesc mult pentru ajutor!
Buna ziua!
Dupa 35 ani si 5 luni vechime am depus la Casa de pensii si mi s-a aprobat decizia pentru acordare pensie anticipata partiala .
Mentionez ca din momentul depunerii cererii (23.08.2024) si pana la 31.12.2024 voi lucra cu contract de munca , iar in decembrie urmeaza sa primesc 6 salarii compensatorii.
In decizia primita calculul pensiei este facut dupa legea veche cu indice de corectie 1.41, numarul de puncte total este de 101 din care puncte aferente indicelui de corectie 1.21062.
Intrebarea mea este daca ar fi mai favorabil pentru mine sa anulez decizia actuala si sa redepun in ianuarie 2025, dupa incheierea contractului de munca o alta? Punctele de stabilitate impreuna cu cele aferente perioadei lucrate august-decembrie 2024 ce ar urma sa le primesc se vor aduna la cele 101 din decizia anulata (punctul G) ? Cele 101 puncte din decizia veche sunt impactate de indicele de corectie de 1.41 , iar pe decizia noua din 2025 se vor modifica?
Multumesc mult !