O intrebare mai am: pana ma lamuresc cu urmatorii pasi ar trebui sa fac ceva cerere sau instiintare la notar sa nu cumva sa se ajunga la concluzia ca eu nu mai vreau sa cumpar casa? Pana acum n-am avut nicio comunicare cu notarul de cand am semnat ultima anexa, vanzatorul mi-a zis ca nu trebuie facut nimic la notar momentan, chiar daca s-a depasit data scadenta, dar nu mai am nicio incredere in el.
- Apăsați, vă rog, pe Răspunde ca să postați un nou mesaj, nu pe Citează. Încărcați inutil topicul și îl faceți greu de citit. Mulțumesc -
Am un antecontract de cumparare casa in care se specifica urmatoarele lucruri (printre altele):
a Finisajele sunt cumparate de mine si montate de vanzator (mare greseala, sa nu faceti ca mine)
b.Bunul o sa fie vandut bransat la gaze, apa, curent, canalizate si cu put de apa
c. In cazul nevanzarii din cauza vanzatorului imi pot cere avansul dublu
d. Eu pot refuz bunul daca exista defectiuni la instalatia de apa, curent sau gaze. In cazul altor defectiuni minore eu trebuie sa o cumpar si ei trebuie sami faca reparatiole in 15 zile de la data cumpararii.
Eu am cumparat finisajele, el le-a montat (prost, evident) si a compartimentat si mansarda pe banii mei (asa am stabilit, dar asta n-a fost in contract, iara eu prost).
Intre timp vanzatorul s-a plans ca n-are bani sa termine totu, iam mai adaugat la avans ceva (prin anexa la contract). S-a amanat si data scadenta, tot prin anexa.
Acum am ajuns si trecut de noua data scadenta. Nu mai sunt multe de facut la casa si finisaje, mai trebuie gardul si niste maruntisuri, dar nu e finalizat bransamentul la utilitati. Si nici putul de apa, de care nu vorbisem oricum sa-l faca, nu stiu de ce l-a pus in contract. Dar asa e de cateva luni si vanzatorul imi cam da cu flit, nu raspunde la telefon, imi mai da cate un mesaj sa-mi zica ca lucreaza la ce mai e de facut, dar nu-mi raspunde concret la nicio intrebare.
In principiu eu inca vreau casa, dar nu si daca mai dureaza inca un an sa fie gata tot. Si incep sa ma gandesc sa nu fie vreo teapa.
Am urmatoarele intrebari:
1. Avand in vedere ca a trecut data scadenta din contract ar trebui sa cer ceva de la notar cum ca eu sunt gata si ei nu? Sau ar trebui sa ma duc direct la avocat? Intreb ca mi-e frica sa nu-mi faca vreo schema sa zica ca ei au fost gata si eu nu si sa plece cu avansu sau ceva de genu.
2. Daca se ajunge sa nu mai se mai faca vazarea din cauza lor pot sa cer avansul dublu, inclusiv partea pe care am dat-o dupa semnarea antecontractului, prin anexa?
3. In situatia de mai sus pot sa recuperez banii pe care i-am dat pe finisaje? Dar pe cei pe care i-am dat pe compartimentatea mansardei?
4. Daca ei termina cu restu eu pot sa refuz casa pe motivul ca nu are putul de apa? Intreb ca sunt convins ca ei o sa incerce sa mi-o bage pe gat cu toate defectele pe care ei le-au facut la montarea finisajelor si sa zica "uite cum scrie in contract, nu poti sa refuzi din cauza astora". Si dupaia e probabil mai putina bataie de cap sa mi le repar singur decat sa-i oblig legal pe ei.