avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru Bercovici

Activitate Alexandru Bercovici

Răspuns la discuția Suspendare permis pe nedrept!
Din pacate , ceea ce inteleg din OUG 195/2002, articolele si punctele aferente scrise in intrebarea pe care am pus-o, constat faptul ca permisul mi s-a luat pe nedrept.

Fonduri pentru a-mi putea angaja un avocat, nu am din pacate...

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ar fi bine sa va angajați avocat.
E posibil sa aibă dreptate polițiștii.
Legea este aiurea si ar fi util avocatul pentru ca ar putea sa va scape de o condamnare penala și de cazier.

București 2024

Buna ziua!
Pe 25 noiembrie, la ora 22, am fost oprit in trafic de un echipaj de politie pentru verificarea documentelor necesare.
Toate bune si frumoase, RCA in termen, ITP valabil, insa, apaream la ei in baza de date cum ca aveam permisul suspendat (desi, eu il aveam fizic)...

In urma cu 2 luni, am avut 30 zile suspendat permisul deoarece nu m-am prezentat la accidente usoare in termen de 24 ore.. Nu m-am prezentat, fiindca trebuia sa plec in Belgia...

Oamenii de la accidente usoare si-au facut treaba si mi-au trimis acasa instiintarea ca am dreptul de a conduce suspendat pe o perioada de 30 zile (7 august-7 septembrie).

Dupa ce am revenit din Belgia, luna noiembrie, m-am urcat la volan, nestiind ca inca am permisul suspendat...

Ba mai mult, am fost plecat si pana in Bulgaria, trecand controlul vamal (dus-intors), nimeni nespunandu-mi nimic!

Tind sa mentionez faptul ca nimeni nu m-a anuntat pe nici o cale (telefonic, scris) in legatura cu prelungirea termenului de suspendare.

Faza comica :

in OUG 195/2002 art. 79 alin. 1, lit.b si art. 100 alin. 3 lit. g nu scrie absolut nicaieri de prelungirea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce.

Scrie clar ca doar 30 zile au dreptul de a-mi suspenda permisul....

In situatia actuala, avand in vedere ca "politistii" mi-au facut si dosar penal, ce ma puteti sfatuii sa fac?

Va multumesc!

Am uitat sa mentionez faptul ca asa cum ei mi-au facut dosar penal, si eu, avand hartia in care ma anunta doar de 30 zile de suspendare si nimic mai mult, am inceput sa strang dovezi pentru a le face si lor un mic dosarel penal.