avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate Dora-Nina

Activitate Dora-Nina

Aveti dreptate, nu ma uitasem la punctajele lunare din buletinul de calcul. In cartea de munca, o anumita perioada nu a fost trecuta, dar am avut adeverinta in care era stipulat ca am lucrat in grupa 2. Cu toate acestea, adeverinta nu mi-a fost luata in calcul (pe motiv verbal, ca nu a fost scrisa conform legii, adica separat de alte venituri), desi legea spune, ca nu era obligatoriu pana la 01.04.2001, ca adeverinta sa fie scrisa conform legii (cand am primit decizia de pensionare, nu am stiut care perioada a fost trecuta,si care nu, luand de buna, ceee ce mi-au comunicat in scris, fiindca la rubrica observatii, nu au scris ce era in neregula. Am avut si perioade in care chiar daca in cartea de munca si chiar daca am avut adeverinta conforma, nu a fost luata in considerarea grupa 2 (de fapt conditiile deosebite). . . ma refer la punctul 2 din intrebarile mele.
Va multumesc!
Nu stiu daca l-am primit ! Cum pot afla? Multumesc pentru raspuns!
Am iesit la pensie la 02.02.2021 (35 ani contributivi). Va rog daca se poate, sa-mi raspundeti la mai multe intrebari..
1. Beneficiez de 0, 25 % punctaj anual in plus pe perioada in care am fost incadrata in grupa 2 de munca si apoi in conditii deosebite?
2. Din 01. 04. 2001 pana la 01. 04.2004, unitatea n-a mai obtinut avizul pt conditii deosebite de lucru( am lucrat intr-un dispensat TBC) Acum este prea tarziu sa-l mai obtina? In cazul in care nu--l mai poate obtine, legal ar trebui sa-mi inapoieze suma de bani care mi-a fost oprita pentru contributia suplimentara la pensie (conform buletinului de calcul am fost trecuta ca am lucrat in conditii normale de munca ) ?
Va multumesc!