avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate ducky

Activitate ducky

O ultimă întrebare: de unde pot obține un format de declarație acceptat de starea civilă pe care să îl completeze tatăl și să zică ca recunoaște copilul, ce urmează a fi legalizat la ambasada României?

Cei de la ambasada României mi-au spus ca trebuie să meargă tatăl cu tipul de declarație necesar stării necesar stării civile și ei îl legalizează doar, dar eu nu știu ce format vor cei d Ela starea civilă și nu găsesc online un format.

georgiana.td a scris:

De regulă, reprezentanții misiunilor diplomatice au și calitatea de ofițeri de stare civila, deci e posibil.

Da, și din ce am înțeles de la ambasada României ei pot da o declarație legalizată cu care m-aș prezenta la starea civilă.

georgiana.td a scris:

Declarația de recunoaștere poate fi data doar in fața ofițerului de stare civilă sau printr-un înscris autentic (declarație notarială).

Dar poate merge la ambasada României din țara unde locuiește și da o declarație ca își asuma responsabilitatea și ca e tatăl.
Bună ziua! Cum pot obține un certificat de naștere pentru un copil născut în afara căsătoriei și tatăl nu este de cetățenie română? Urmează să nasc în România și tatăl încă nu se știe dacă poate fi prezent deoarece sunt niște probleme cu viza.