Buna ziua, sunt angajat contractual intr-o institutie si doresc promovarea din gradul 1 in gradul 1A.
Am fost promovata cu gradul 1 incepand din data de 01.01.2020, iar in perioada 07.01.2021-29.09.2022 am avut contractul suspendat pentru concediu crestere copil. In data de 30.09.2022, mi-am reluat activitatea, iar pt perioada 30.09.2022-31.12.2022 nu am primit raport de evaluare partiala, desi conform HG 1366/2022, art. 90, alin. 3, lit.a),
“ (2) Evaluarea se realizează pentru un an calendaristic, în perioada cuprinsă între datele de 1 ianuarie și 31 martie din anul următor perioadei evaluate, pentru toți salariații care au desfășurat efectiv activitate minimum 6 luni în anul calendaristic pentru care se realizează evaluarea.
(3) Prin excepție de la prevederile alin. (2), evaluarea personalului contractual se realizează pentru o altă perioadă în oricare dintre următoarele situații:
a) la suspendarea, modificarea locului de muncă, modificarea felului muncii sau încetarea raporturilor de muncă ale personalului contractual în condițiile legii, dacă perioada efectiv lucrată este de cel puțin 30 de zile consecutive;”, consider ca ma incadrez la exceptia de la litera a).
De asemenea, as dori sa ma lamuriti daca art. 72 , alin 2) din HG 1366/2022, “Pentru a participa la examenul de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare, candidatul trebuie să fi obținut calificativul «foarte bine» la evaluarea performanțelor profesionale individuale cel puțin de două ori în ultimii 3 ani în care acesta s-a aflat în activitate și să aibă o vechime de 3 ani în gradul profesional deținut.” se refera la 3 calificative sau pot fi doar 2, in ultimii 3 ani de activitate.
Mentionez faptul ca am un raport de evaluare integral pentru anul 2020 si unul pentru anul 2023.
Va multumesc anticipat!