avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate opreaa73

Activitate opreaa73

Buna ziua. Multumesc pentru raspuns.
Daca doresc sa trimit un inscris , exista vreun formular special, un model anume, si unde il pot vizualiza???
Si daca ma prezint in instanta in calitate de intervenient, am nevoie de un avocat care sa ma reprezinte ???? Multumesc frumos .
Buna ziua. In data de 26.03.2024, am fost implicata intr-un accident auto usor fara victime. La fata locului ambii conducatori auto nu am cazut de acord pentru intelegere amiabila si am hotarat sa mergem la politie pentru solutionarea cazului. In urma procesului verbal efectuat de Inspectoratul de Politie Judetean Constanta, celalat conducator auto a fost gasit vinovat si sanctionat pe fondul neacordarii de prioritate intr-un sens giratoriu. Conducatorul auto fiind nemulumit de decizia Inspectoratului de Politie, a facut plangere contraventionala impotriva procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor, solicitand anularea prcesului verbal de contraventie si exonarrea subsemnatului de la plata amenzii si de la aplicarea masurii complementare si implicit plata cheltuielilor de judecata de catre Inspectoratul de Politie. Inspectoratul de Politie a trimis intampinare catre Judecatoria Constanta in care roaga instanta sa observe faptul ca procesul verbal de contaventie a fost intocmit cu respectarea tuturor prevederilor art.16 si art.17 din O.G nr 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor. In data de 7 oct 2024 am primit o citatie de la Judecatoria Constanta ca in data de 20 ian 2025 sa ma prezint in calitate de intervenient, in proces cu celalalt conducator auto in calitate de petent. In caz de neprezentare a partilor, se va putea face un inscris, judecata urmand a se face in lipsa. Mi-au trimis un exemplar al cererii de chemare in judecata,a intampinarii si a inscrisurilor,cu mentiunea ca pot formula raspuns.
Ce presupune aceasta actiune. Ce e mai bine de facut. Sa ma prezint sau sa nu ma prezint. De asemenea daca nu ma prezint, trebuie sa trimit vreun raspuns si catre cine?