avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate IonV5

Activitate IonV5

Salutare, am un pfa cod caen 9602 (frizerie) si am angajat un contabil pentru a se ocupa cu fiscalizarea casei de marcat si pentru a depune formularele necesare in spv. Problema este ca acest contabil mi-a inregistrat in revisal un contract de munca intre PFA-ul meu si eu. (pfa->titular) ceea ce nu este acceptat. Contractul este facut doar de o luna, din data de 05.11.2024 insa mi-au spus niste domni de la ANAF cum ca ar putea sa faca o corectie si sa il anuleze pe motivul "inregistrare eronata". Am citit si eu pe diferite site-uri ca se poate acest lucru insa pe un site am citit cum ca ar trebui sa platesc amenda in cazul unei inregistrari eronate, las mai jos textul citit
"completarea registrului cu date eronate sau incomplete constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 6.000 lei (a se vedea art.8 alin.(3) lit.b) din HG nr.905/2017)." . Acum eu nu stiu ce sa fac si cum sa rezolv caci nu vreau sa platesc contributiile datorate din cauza contractului de munca deoarece oricum voi fi nevoit sa le platesc ca pfa si nu vreau sa platesc acelasi lucru de doua ori fara sens. Cum se poate rezolva va rog.