avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru.bc05

Activitate alexandru.bc05

Buna ziua,

Pai este normal pe baza legi sa imi faca calculul de la 0 de la suma de 3600? Au pus cu dobanda dubla iar acum per total au facut o rata de 185 de lei din cei 7200.
Pana in prezent din 2023 am platit cate 450 pe luna, deja am achitat pana in prezent peste 9000 de lei, nu pot inchide direct anticipat ei, creditul?

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Legea 243/2024 spune asa
Articolul 10
(3) Pentru contractele aflate în derulare care trebuie aduse la conformitate cu prevederile prezentei legi, plafoanele prevăzute la art. 4 - 6 se vor aplica exclusiv la valoarea principalului rămas de rambursat la data cererii depuse conform prevederilor art. 8.

Deci nu conteaza cat ati platit pana acum, conteaza cat mai aveti de plata din principal si la acea valorea se aplica plafonarile din lege.

Este corect calculul pe care il faceti numai pt creditele facute dupa data intrarii in vigoare a legii 243/2024.

Am un credit IFN la Credius în valoare inițială de 3600 lei, pe care îl rambursez de 21 de luni cu rate lunare de 450 lei. În conformitate cu prevederile Legii 243/2024, suma totală de rambursat nu ar trebui să depășească valoarea de 7200 lei, însă până în prezent am plătit 9450 lei. Am solicitat recalcularea creditului, dar nu mi s-a închis creditul și mi s-a răspuns că urmează o revizuire. Care sunt drepturile mele în această situație? Pot solicita închiderea anticipată a creditului și rambursarea sumei plătite în exces? Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmez pentru a rezolva acest caz conform legii?