Hai că deja ne ducem pe românisme....vedeți eu asta nu pot înțelege: atâta timp, cât legea spune destul de clar, care sunt categoriile de boli ce sunt considerate boli profesionale, ce luare în evidență mai trebuie atunci când persoana in cauza a murit în 2 luni de zile,fiind depistată în fază terminală, la baza stă tot dosarul medical fiind plimbat prin 2 spitale....boala nu i-am dat șansa să mai fie luat în evidență, de ce trebuie să interpretăm de fiecare data articolele de lege, oare cate persoane sunt în aceeași situație.
Apropo nu cred că vreți să cunoașteți cate persoane,foști angajați CEO au murit de Cancer,in zona aceasta în care trăiesc,oare de ce?!
Va spun eu datorită condițiilor precare in care angajații lucrează de ani de zile.
CHKa a scris:
Nu toti cei care - din nefericire - sufera de cancer la stomac au o boala profesionala . Bolile profesionale sunt doar cele provocate de conditiile de munca , de factorii de risc la care au fost supusi in procesul muncii . Daca aveti dovezi medicale ca tatal a fost in evidenta cu boala profesionala , si ca decesul a survenit din cauza acesteia , fara indoiala ca mamei i se va aplica art 76 al legii care acum este in vigoare ( Legea 263/2010 a fost , intre timp , abrogata ) .