avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Activitate Alin49

Activitate Alin49

Am înțeles. După descrierea faptei săvârșite de mine și condamnare, cat voi sta în acel registru?
Am săvârșit infracțiunea ca adult.
Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

În Registru se ține evidența:
a) persoanelor fizice condamnate ori împotriva cărora s-au dispus renunțarea la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei și suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, precum și a celor față de care au fost dispuse măsuri de siguranță în legătură cu infracțiunile prevăzute de lege de către organele române competente;

b) persoanelor de cetățenie română despre care s-au primit comunicări de luare în evidență din partea autorităților centrale din celelalte state membre și a autorităților competente din statele terțe cu privire la săvârșirea unei infracțiuni dintre cele prevăzute de lege.

Nu se înscriu în Registru persoanele fizice care la data comiterii faptelor erau minore, cu excepția cazurilor în care instanța de judecată a dispus aceasta în mod expres în cadrul unui proces penal.

Introducerea registrului traficanților de droguri.
Bună ziua!
În anul 2022 am fost condamnat definitiv la 1 an închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de oferire droguri de risc (canabis) și deținere de droguri de risc pentru consum propriu (canabis). Am executat pedeapsa fără probleme cu termen de probațiune de 2 ani iar acum aștept să curgă și temenul de 3 ani pentru a mă putea reabilita. Am o întrebare referitoare la registrul traficaților de droguri ce vă fi operațional de la 1 inuarie 2025. Voi face și eu parte din acest registru? Există cauze de neconstituționalitate? Dacă comparăm cu registrul agresorilor sexuali, acest registru are măsuri mai punitive (asemănătoare controlului judiciar) cum ar fi orice plecare mai mare de 7 zile, locul, mijlocul de transport, etc. va rog sfaturi și/sau păreri