avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate Floriane

Activitate Floriane

Va multumesc pentru raspuns. Ajutor specializat cine ar putea fi, un lichidator?
Oare este de actualitate ca ORC sa radieze din oficiu un SRL atunci cand aceasta nu mai are activitate de un numar de ani (peste 10 ani in cazul acesta), iar de 2 ani nu mai este nici sediu social. Oare trebuiesc facute demersuri si care ar fi acestea? Pun in discutie 2 societati comerciale SRL: una dintre acestea cu asocieat unic, nu a inregistrat venit sau activitati comerciale nici o data de la infiintarea sa in 2008. In 2009 a fost pusa in vigoare o lege prin care orice societate comerciala trebuia sa plateasca impozit minim pe profit chiar daca acesta era zero. Dupa 1 an dezile daca imi amintesc bine, acea lege s-a abrogat intrucat era abuziva si ilegala. La mine s-au aplicat penalitati si dobanzi la penalitati, astfel incat se ajunsese de la zero venit si activitate, la o datorie de circa 5500 lei, asta in urma cu 12 ani. Astazi nu stiu ce mai este la finante in dosarul acestei societati. Societatea nu a fost suspendata sau inchisa, a depus insa declaratii un numar de ani la rand a poi a incetat. Aceasta nu mai are sediu de mai multi ani. Oare nu trebuia radiata de ORC din oficiu pana acum? Ce trebuie facut? A 2-a societate, are 2 asociati: unul cu 95% cu dreoturi de Administrate si unul cu 5%. Nu are datorii, nu are angajati, nu are activtate de 10 ani, nu a fost pusa in stand by, s-au depus declaratii pe zero pana la un moment dat. Nu stiu daca actualmente s-au mai depus declaratii. Nici aceasta nu mai are sediu de peste 2 ani. Nu trebuia oare radiata de ORC?